Παράγκα Ι (ορισμοί)

Παράγκα: Προχειροφτιαγμένη καλύβη από πλίνθους, λίθους, κεράμους ατάκτως ερριμμένους και παλιοσανίδες. Το πρώτο συνθετικό (το παρα) παραπέμπει στο παρακράτος. Παρόμοια με αυτήν του ποδοσφαίρου.

Λουις Πλεγιέλ
Παράγκα: Οι κάτοικοί της, κομματικά σκύβαλα, συνήθως, που στήνουν παραεξουσία δίπλα στην εξουσία. Αλίμονο στον εξουσιαστή ή υπουργό, τέλος πάντων, που τους ανέχεται. Θα κουκουλωθεί σίγουρα από την κατάρρευσή τους.

Μπαλζάκ
Παράγκα: Υπάρχει «παράγκα» στο υπουργείο Άμυνας. Αποφασίζει κρίσεις αξιωματικών όχι από τα θεσμικά όργανα, αλλά από άτυπες συνάξεις, τοποθετώντας πρόσωπα της παράγκας. «Έτσι γινόταν πάντα», με διαβεβαίωσε υφυπουργός. (ΣΣ Θεωρούμενος ως αρχηγός της παράγκας. Είναι;)
Στρατηγός Κων. Ζιαζιάς, τ. Α/ΓΕΣ
«Βήμα» (23.3.13)
Παράγκα ΙΙ (γεγονότα)
Ο υπουργός Άμυνας μεταβαίνει στο ΚΥΣΕΑ με εισήγηση παραμονής των Αρχηγών. Ο κ. πρωθυπουργός παρουσιάζει τις δικές του θέσεις, έχοντας ανά χείρας πρόταση της παράγκας (πληροφορία μη διασταυρωμένη εισέτι).
Ο παραγκάρχης, ξεπερνώντας κάθε όριο, επιβάλλει την αύξηση των αντιστράτηγων κατά 2, για να «τακτοποιήσει» τις επιλογές του. Αντί για την πολυδιαφημισμένη μείωση των αντιστράτηγων, έχουμε αύξηση. Δώδεκα (!!), όταν οι αντγοι Γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, δεν ξεπερνούν τους 6! Ο παραγκάρχης ονομάσθηκε από γηραιό στρατηγό νεκυαγωγός, δηλαδή αυτός που οδηγεί το φρόνημα, την ιεραρχία, τη μαχητικότητα, στον Άδη.
Επιβάλλει την απαγόρευση κοινοποίησης της ΗΔ του αποχωρούντος Α/ΓΕΣ, στρατηγού Κ. Γκίνη.
Επιβάλλει μη προαγωγές στο Τεχνικό Σώμα Στρατού, για λόγους που αυτός γνωρίζει.
Ο όρος διατηρητέος εις τον αυτόν βαθμόν (ΔΑΒ), σημαίνει: «Δεν προάγεσθε, κύριε. Παραιτηθείτε αν θίγεσθε ή περιμένετε τις άλλες κρίσεις και βλέπουμε». Εν τω μεταξύ, προάγονται οι νεότεροι που έπονται των κριθέντων ως παραλειπομένων.
Στις προ ημερών κρίσεις, αξιολογήθηκαν 39 συνταγματάρχες ως παραλειπόμενοι. Μεταξύ αυτών, πραγματικοί αστέρες. Όλοι οι συνταγματάρχες των ΝΑΤΟϊκών στρατηγείων (NRDC-GR Γ΄ ΣΣ / Θεσσαλονίκη), που λάμβαναν συνεχώς συγχαρητήρια από τους ΝΑΤΟϊκούς. Το 2001 ο αριθμός ήταν 14 και 17 το 2012. Φέτος είχαμε αύξηση 140%. Τους «ατυχήσαντες» 39 παρέκαμψαν νεότεροί τους, που έγιναν ταξίαρχοι, οι λεγόμενοι επικοντιστές. Με ένα «επί κοντώ» άλμα, «πηδάς» 39…
Ίσως οι επικοντιστές να είναι άξιοι αξιωματικοί, δεν αντιλέγω. Είναι, όμως, βιαστικοί και δέχτηκαν την «ώση» της παράγκας. Αν τα στοιχεία που μου δόθηκαν είναι σωστά (αν όχι, είμαι έτοιμος να διαψεύσω και να ζητήσω γονατιστός συγγνώμη), πρέπει όχι μόνο ο παραγκάρχης, αλλά όλο το ΥΕΘΑ να αισχύνεται. Στο επόμενο, στοιχεία για το ΠΝ και την ΠΑ.
Για να τερματίσω την παραγκολογία, προσθέτω τα εξής:
= Τρεις Αρχηγοί είπαν, καθέτως, ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, σε απαιτήσεις της παράγκας: Αείμνηστοι Α/ΓΕΝ Καπέτος, Θεοδωρουλάκης και Α/ΓΕΣ (αείμνηστος κι αυτός) Β. Κούρκαφας (για το Α/Α ΑΡΤΕΜΙΣ) και εξοβελίσθηκαν.
= Μερικοί είχαν θέσει όρια. Άλλοι έλεγαν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Γιατί υπουργοί ενδίδουν στους παραγκάρχες; Τους φοβούνται, γιατί εκφράζουν, δήθεν, το κόμμα. Το να κλωτσήσουν την παράγκα είναι εύκολο και ανώδυνο. Γιατί οι παραγκάρχες, συνήθως, είναι σκύβαλα. Κανείς άνθρωπος με στοιχειώδη αυτοσεβασμό και ψήγματα πατριωτισμού δεν θα καταδεχόταν να γίνει παραγκάρχης.


Σχολιάστε εδώ