Να τελειώνουμε τώρα με τον Τσίπρα

Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα ένα «μπαράζ επιθέσεων» σε βάρος της Κουμουνδούρου, με διπλό στόχο: Αφενός, να αναδείξει την έλλειψη εναλλακτικής και συγκεκριμένης πρότασης για τη χώρα και αφετέρου να υπογραμμίσει την πανσπερμία απόψεων και θέσεων για ζητήματα μείζονος σημασίας.

Η ένταση των «επιθέσεων» ανέβηκε κατακόρυφα με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, όπου η τακτική που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας κρίθηκε από πολλούς ανεπιτυχής και χωρίς σαφή προσανατολισμό. Σε σημείο τέτοιο που έχει προκαλέσει τριβές και στο εσωτερικό του κόμματός του. Στο επιτελείο του Αντ. Σαμαρά θεωρούν ότι λόγω αυτών των χειρισμών του ο κ. Τσίπρας έχει υποστεί ισχυρό προσωπικό πλήγμα. Ταυτόχρονα η σκληρή στάση που τήρησαν οι Ευρωπαίοι στις προσπάθειες «απεγκλωβισμού», που ανεπιτυχώς κατέβαλε η κυπριακή ηγεσία, ακύρωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το μοντέλο διαχείρισης της κρίσης που προέβαλλε μέχρι πρότινος. Ήτοι της αναζήτησης εναλλακτικής λύσης, ακόμη κι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Ευρωζώνης.

Για τον λόγο αυτό και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να του δώσουν το… τελειωτικό χτύπημα. «Τώρα που είναι αδύναμος, αμφισβητείται κι εντός ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να τον χτυπήσουμε αλύπητα. Να τελειώνουμε μια και καλή μαζί του» ήταν η χαρακτηριστική επισήμανση. Στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν το προφίλ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά χαρακτήριζαν υποτιμητικά τον κ. Τσίπρα… κράμα Γ. Παπανδρέου και Π. Καμμένου!

Αυτό με αφορμή τη «συμπόρευσή» του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την πρόταση για δημοψήφισμα στην Κύπρο. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και άλλων κομμάτων, εκτιμούν ότι η απόφασή του να «ταυτιστεί» με τον κ. Καμμένο, έστω και για το ζήτημα της Κύπρου, θα κοστίσει πολιτικά στον κ. Τσίπρα.

Κι αυτό διότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ευκαιριακή κίνηση με στόχο να αποκομίσει κομματικά οφέλη. Τα ίδια στελέχη θεωρούν ότι με την τακτική που ακολούθησε στο ζήτημα της Κύπρου αποκάλυψε ένδεια στρατηγικής και αδυναμία να εκτιμήσει σωστά τα γεγονότα και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Όσα είχε κερδίσει από την προσπάθεια προσέγγισης κεντρώων ψηφοφόρων το προηγούμενο διάστημα, τα έχασε αυτές τις ημέρες», τονίζουν. Είναι αλήθεια ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρουν από μόνα τους επιχειρήματα στη Νέα Δημοκρατία να στοιχειοθετήσει σε βάρος τους κατηγορίες.

Με φόντο τις εξελίξεις στην Κύπρο επαναλήφθηκε για μία ακόμη φορά το φαινόμενο των διαφορετικών απόψεων. Ο Π. Λαφαζάνης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάχθηκε ποτέ υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αντίθετα ο Π. Σκουρλέτης το άφησε ανοιχτό, στη βάση ότι η χώρα δεν είναι δυνατόν να παραμείνει στην Ευρωζώνη με οποιοδήποτε κόστος. Κάτι που έδωσε την ευκαιρία στη ΝΔ να μιλήσει για «Βαβέλ» απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ