«Νέα Μέρα» για τους πολίτες

Αναφερόμενος στους στόχους του κόμματος, ο πρόεδρος Χρ. Ζώης σημείωσε ότι επιδίωξή τους είναι να γίνει μια υπολογίσιμη πολιτικά δύναμη που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στη χώρα. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει χώρος για ένα κόμμα και οι ίδιοι ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία επειδή πιστεύουν ότι αυτό επιβάλλουν οι κοινωνικές ανάγκες. Ο κ. Ζώης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο «δίπολο» που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας: Από τη μια τα μνημονιακά κόμματα, που έχουν ως δόγμα ότι «είναι μάταιο να αγωνίζεσαι», το σωστό είναι «ν’ ακούς ό,τι επιβάλλουν οι ισχυροί».

Από την άλλη τα αντιμνημονιακά κόμματα, που διατυπώνουν έναν «στείρο και θολό πολιτικό λόγο, που απλώς αντιπαρατίθεται στο συγκεκριμένο δόγμα».

Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, ο πρόεδρος της Νέας Μέρας σημείωσε ότι τα γεγονότα στην Κύπρο πρέπει να αποτελέσουν ένα μάθημα για όλους ως προς τον τρόπο που δίνεται ένας αγώνας και για την ανάγκη να υπάρχει πάντα ένα «plan B». Όσον αφορά τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη εντός κι εκτός Ελλάδος, τόνισε ότι η βασική θέση του κόμματος είναι «ναι στο ευρώ, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος». Ακόμη τάχθηκε ανοιχτά κατά μιας ευρωπαϊκής ενοποίησης υπό την ηγεμονία μιας χώρας, υπονοώντας προφανώς τη Γερμανία.

Το κόμμα μπαίνει σταδιακά σε προσυνεδριακή φάση, ενώ, εκτός απροόπτου, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Ιουνίου. Από τις καινοτομίες που θα υπάρχουν στη λειτουργία του κόμματος είναι ότι ο εκάστοτε πρόεδρος δεν θα είναι αυτοδικαίως και υποψήφιος πρωθυπουργός, αυτός θα υποδεικνύεται κάθε φορά από το κόμμα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.


Σχολιάστε εδώ