Μπάχαλο θέλουν να μας κάνουν

Ασμένως προσέτρεξε και η Τουρκία. Όχι, θα έχανε την ευκαιρία που αναζητούσε. Πάνω στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος. Απαίτησε, μάλιστα, να της ζητήσει συγγνώμη ο ισραηλινός πρωθυπουργός. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην Ιστορία του Ισραήλ.

Κατά… σύμπτωση, όλοι στην ίδια γραμμή. Ότι η Τουρκία έχει δικαιώματα στα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων που βρίσκονται μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ. Απίστευτη η συγχορδία Αμερικής και Ρωσίας. Που, όσο κι αν ψάξεις, δύσκολα θα βρεις κάτι ανάλογο να έχει συμβεί στο παρελθόν.

Τρομακτικά δύσκολες οι ώρες για τον Ελληνισμό ολόκληρο. Μόνοι μας ξανά βρεθήκαμε. Χωρίς ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ συμμάχους. Ελάχιστοι και εκείνοι που μένουν όμως στα λόγια. Σε στιγμές που οι μεγάλοι έχουν συναποφασίσει μια νέα Γιάλτα στη γειτονιά μας. Που τον τελευταίο καιρό έχουν ξεσπάσει πόλεμοι και άγριες συγκρούσεις. Από τη Βόρεια Αφρική ως πάνω στη Συρία. Με τον θησαυρό των κοιτασμάτων και της γεωπολιτικής σημασίας της Μεσογείου να έχει ανοίξει τις ορέξεις. Και οι γείτονές μας να βλέπουν ότι έρχεται η ώρα τους να βάλουν στο χέρι αυτά που χρόνια προσπαθούν να αρπάξουν.

Η επίθεση ξεκίνησε με την επίκληση της αταξίας της κυπριακής οικονομίας. Ότι είχε μεταβληθεί σε πλυντήριο βρώμικου χρήματος. Τώρα το διαπίστωσαν… Τόσα χρόνια μη μας πουν ότι κοιμόντουσαν. Η ουσία, απλούστατη. Τις καταθέσεις ήθελαν για τις δικές τους τράπεζες και τις μεγαλοεταιρείες τους που λάδωναν σε όλο τον πλανήτη. Στόχος ένας και μόνο. Η κατάρρευση της οικονομίας της Κύπρου, για να είναι απόλυτα ευάλωτη στην τελική επίθεση για κατάληψη του νησιού και αρπαγή του θησαυρού που κρύβουν τα σπλάχνα του.

Ζούμε το τελικό ξετύλιγμα του κουβαριού. Το δεύτερο και πιο σημαντικό μέρος της επίθεσης. Η μοιρασιά φαίνεται ότι στα χαρτιά έχει γίνει. Βλέπεις τη στάση των κεντρικών παικτών, που ξαφνικά το ενδιαφέρον τους στράφηκε στη μικρή Ελλάδα και στην Κύπρο. Η Τουρκία βγήκε και έβαλε αδίστακτα θέμα διχοτόμησης. Όχι βέβαια χωρίς συνεννόηση. Τετραμερή διάσκεψη ζήτησε, ενιαίο κράτος, διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στα κοιτάσματα καζάν καζάν…

Σχέδιο Ανάν από την πίσω πόρτα. Αλλιώς διχοτόμηση. Το μαχαίρι πάλι στον λαιμό του Ελληνισμού. Πόσο θα αντέξει ακόμη; λένε. Τον γονατίσαμε με την απειλή άτακτης χρεοκοπίας. Την πλήρη κατάρρευση της ζωής που έκανε. Και τώρα περνάνε στην τελική επίθεση, επιστρατεύοντας την Τουρκία. Στόχος, η πλήρης παράδοση.

Μπάχαλο θέλουν να μας κάνουν, για μην υπάρχει φωνή αντίδρασης στην περιοχή.

Όλα είναι προαποφασισμένα. Και υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι κάποια πράγματα ήταν γνωστά από καιρό ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. Μέχρι πού θα πάνε οι κυπριακές τράπεζες που βρίσκονταν εδώ στην Ελλάδα.

Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή. Αφήσαμε πόρτες ανοικτές. Ο πολιτικός μας κόσμος κατώτερος των ημερών που ζούμε. Αλλά και άλλοι θεσμοί όχι σε καλύτερη κατάσταση.

Δεν είναι στιγμές για μνημόσυνα. Είναι ώρες μάχης, προάσπισης του τόπου μας. Σε όλους μας πέφτει η ευθύνη. Να μη μείνουν αφύλακτες οι Θερμοπύλες.


Σχολιάστε εδώ