Με κουμπάρους τους οπαδούς και τις ευλογίες Αλαφούζου ο… γάμος

Για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια γράφτηκαν σε καθημερινή αθλητική εφημερίδα καλά λόγια για τον πρώην πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ. Και μπορεί να ήταν απαντήσεις του Αλαφούζου που σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία «δεν αλλοιώνονται», αλλά έχουν δει πολλά τα μάτια μας και εύκολα θα μπορούσαν να παραλειφθούν τα θετικά σχόλια για τον Πατέρα. Φαίνεται, όμως, στην πράξη ότι άρχισε να καλλιεργείται το έδαφος για να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ο νυν πρόεδρος της ΚΑΕ και ο πρώην της ΠΑΕ και να λύσουν τις διαφορές του παρελθόντος μέσα από τον διάλογο. Με ωφελημένο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα κερδίσει πολλά εάν αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο παραγόντων, οι οποίοι απολαμβάνουν και την εκτίμηση των οπαδών.

Αν τα βρουν Πατέρας και Γιαννακόπουλος, το «τριφύλλι» θα αποκτήσει μια ισχυρή παραγοντική ομάδα, ενώ και οικονομικά θα βρεθεί η φόρμουλα για να ξεπεράσει τα προβλήματα. Πάνω απ’ όλα, όμως, θα συσπειρώσει τον κόσμο του, που είχε διχαστεί στο παρελθόν.

Στην άκρη ο Βγενόπουλος

Εκείνος που φαίνεται να βρίσκεται εκτός πλάνων απ’ όλους είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αν και ο Γιάννης Αλαφούζος θα τον ήθελε στο πλευρό του. Αλλά όλοι οι μέτοχοι της ΠΑΕ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις μεγάλες υποσχέσεις που έμειναν στα λόγια. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι γκρινιάζουν για την τακτική του Βγενόπουλου ακόμα και καθημερινοί συνδαιτυμόνες του Πατέρα, ο οποίος είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Mr. Marfin. Ο μόνος τρόπος για να αντιστρέψει ο Βγενόπουλος το κλίμα περνάει μέσα από τη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αλλά με τόσα ανοικτά μέτωπα στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται είναι η διατήρηση του ποσοστού του στο «τριφύλλι». Για να μη συρρικνωθεί, άλλωστε, ο Βγενόπουλος θα χρειαστεί να καταβάλει πάνω από 1 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα προκαλούσαν αντιδράσεις τη δεδομένη χρονική περίοδο.


Σχολιάστε εδώ