Η σωτηρία της ΑΕΚ στα χέρια των δικαστών

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης έχει βάλει στην… καθημερινή ατζέντα του την Ένωση κι έχει ήδη… παραγγείλει εντάλματα σύλληψης για όλους όσοι διετέλεσαν πρόεδροι της ΑΕΚ από το 2004 και μετά.

Πρώτος πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος μάλιστα κρατήθηκε μία μέρα στη ΓΑΔΑ προτού καταθέσει. Τον ακολούθησε ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος προέτρεψε τη Δικαιοσύνη να καλέσει και τους… πέντε που διοίκησαν τα τελευταία οχτώ χρόνια σε… δικαστική «μάχη», προκειμένου να βρεθεί ποιος πλήρωνε το Δημόσιο και ποιος όχι. Τόσο ο Δημητρέλος, άλλωστε, όσο και ο Ντελής, δηλώνουν κατηγορηματικά σίγουροι πως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κάποιον κίνδυνο.

Τον δρόμο του Εισαγγελέα, όμως, αναμένεται να περάσουν και οι Αδαμίδης, Κιντής και Θανόπουλος, με τον πρώτο να αντιμετωπίζει και τον μεγαλύτερο κίνδυνο, σύμφωνα με τα πορίσματα του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Τα χρέη για τα οποία κατηγορούνται οι πέντε αφορούν ποσά από παρακρατούμενους φόρους και ΦΠΑ, κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά και ληξιπρόθεσμες οφειλές πλημμεληματικού χαρακτήρα προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Όσον αφορά συγκεκριμένα ποσά, ο Δημητρέλος -σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας- συνελήφθη για χρέη 170.865.122 ευρώ προς το Δημόσιο, τα οποία όμως δείχνουν τόσο… φουσκωμένα, μια και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δεν έχει πληρώσει… 3 δόσεις (1,2 εκατ. η καθεμιά) του άρθρου 44. Όταν τις πληρώσει, τα χρέη θα μπουν ξανά σε ρύθμιση και το ποσό θα πέσει κατακόρυφα.


Σχολιάστε εδώ