Η αθώωση του Σαλπιγγίδη έβαλε φωτιά στο ντέρμπι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ

Έστω και αν ο «Δικέφαλος του Βορρά» ψάχνει βαθμούς επειδή κυνηγάει τη δεύτερη θέση, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν τη νίκη για λόγους γοήτρου και ως ένα ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει πιθανής αναμέτρησης των δύο ομάδων στον τελικό του Κυπέλλου.

Ωστόσο, μετά την απόφαση της ΕΠΟ και την ουσιαστική αθώωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, το ντέρμπι του Φαλήρου πήρε φωτιά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έβγαζε καπνούς όταν πληροφορήθηκε τη μείωση της ποινής από πέντε αγωνιστικές σε μία, καθώς η απόφαση άνοιγε τον δρόμο στον διεθνή επιθετικό για να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό. Κυρίως, όμως, ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» ερμήνευε την απόφαση της ΕΠΟ ως μια επίδειξη δύναμης του Ιβάν Σαββίδη. Στην πλατεία Αλεξάνδρας αντιλήφθηκαν άμεσα την οργή του Μαρινάκη και, μάλιστα, κάποια στελέχη της ΠΑΕ φρόντισαν να ενημερώσουν τους παίκτες ότι «ο πρόεδρος θέλει πολύ την άνετη νίκη επί του ΠΑΟΚ και φροντίστε να του την κάνετε δώρο για τη γιορτή του».

Πίεση ψηλά και ένα γρήγορο γκολ

Με εξαίρεση τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο Μίτσελ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ο ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού έχει ήδη αποκρυπτογραφήσει τον ΠΑΟΚ και στον σχεδιασμό του προβλέπεται πίεση ψηλά από τους επιθετικούς, επειδή θεωρεί τους αντίπαλους αμυντικούς επιρρεπείς στο λάθος. Για τον προπονητή της πειραϊκής ομάδας είναι θετική εξέλιξη ότι οι παίκτες του απέκτησαν έξτρα κίνητρο. Ήταν το μόνο που φοβόταν έπειτα και από τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκπλήξεις δεν περιμένουμε από τον Μίτσελ. Οι βασικές οδηγίες, πέρα από το πρέσινγκ, εστιάζουν σε κάθετες πάσες για να αξιοποιήσουν οι «ερυθρόλευκοι» τη διαρκή κίνηση του Ράφικ Τζιμπούρ, αλλά και παράλληλες σέντρες στο ύψος της μικρής περιοχής, ώστε να μπερδεύονται οι στόπερ του ΠΑΟΚ και ο Ιτάζν.

Έλεγχος της κυκλοφορίας

Ο Γιώργος Δώνης θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ με ρόμβο στη μεσαία γραμμή, αν και ο τραυματισμός του Κοστίν Λάζαρ τον υποχρεώνει να ανακατέψει την τράπουλα. Ο προπονητής του «Δικέφαλου του Βορρά» θεωρεί ότι η εξέλιξη του ματς θα καθοριστεί από τον ρυθμό και ζήτησε από τους παίκτες του να κυκλοφορήσουν την μπάλα για να περιορίσουν τις κατοχές του Ολυμπιακού.

Με τους Καμαρά και Ολίσε ο Δώνης θεωρεί ότι μπορεί να βρει ευκαιρίες για να πετύχει ο ΠΑΟΚ ένα γκολ, καθώς η ταχύτητα των Αφρικανών μπορεί να πιάσει απροετοίμαστη την άμυνα του Ολυμπιακού.


Σχολιάστε εδώ