Ελληνοτουρκική συνεργασία για τα κουνούπια!

Ο τούρκος υπουργός Υγείας, αφού συναντήθηκε με τον έλληνα ομόλογό του Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά και με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, η εκλογική περιφέρεια του οποίου είναι και η γενέτειρα του υπουργού της γείτονος, έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στην Κομοτηνή και κατευθύνθηκε στο χωριό Αρριανά, που είναι ο τόπος καταγωγής του.

Έτσι, πέρασε στο «κυρίως μενού». Η υποδοχή, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις, μεγάλη.

Οι εκπρόσωποι του τουρκικού προξενείου… επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στον «ηγέτη τους», τον άνθρωπο που φωτογραφίζεται συχνά-πυκνά με φόντο τη σημαία «της ανεξάρτητης» Θράκης και αναφέρεται στους «τούρκους αδελφούς της Δ. Θράκης» συνήθως από το βήμα της ABTTF, της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης», της οποίας και είναι ιδρυτικό μέλος.

Στο «κάδρο» και κάτοικοι των Αρριανών, που συμμετείχαν… αυθόρμητα στην υποδοχή.

Από τα Αρριανά, λοιπόν, ο Μουεζίνογλου απέδωσε τιμή στον Κεμάλ Ατατούρκ, λέγοντας: «Ωραίοι άνθρωποι του χωριού Αρριανά, πολύτιμοι γέροντες, αγαπημένοι μου άνθρωποι, φίλοι από τα γύρω χωριά που δεν μας αφήσατε μόνους αυτήν τη βραδιά, καταρχάς ευχαριστώ τον Δημιουργό που μου έδωσε ένα τέτοιο συναίσθημα.

Αλλά επιθυμώ να εκφράσω τη μεγαλύτερη μου ευχαριστία προς τον μεγάλο ηγέτη και ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ». Η βραδιά περιλάμβανε και τα φωτογραφικά ενσταντανέ με τα απαραίτητα πλάνα στο σπίτι των πεθερικών του, που ζουν στο χωριό, και ολοκληρώθηκε με το απαραίτητο δείπνο που παρέθεσε ο τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, από όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο, με τους δυο τους να κάθονται δίπλα δίπλα…

Την Παρασκευή, ο Μουεζίνογλου πέρασε στις… επίσημες συναντήσεις με φορείς της περιοχής, όπου στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε συνομιλία με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης.

Έθεσε στον αντιπεριφερειάρχη το θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών κατά μήκος του Έβρου ποταμού, καλώντας τις τοπικές αρχές να συνεργαστούν με το τουρκικό κράτος στην καταπολέμησή τους, ξεχνώντας τους διάσπαρτους ορυζώνες, στην άλλη πλευρά του Έβρου, που αποτελούν εστίες επώασης των κουνουπιών… χωρίς σύνορα. Πιστός στην πρόταση που εξέφρασε πριν από μερικά χρόνια, για τη δημιουργία πολυκλινικής στην περιοχή με τουρκικά κεφάλαια, project το οποίο δεν έχει ξεχάσει, πρότεινε, σε πρώτη φάση προφανώς, τη συνεργασία των πανεπιστημιακών νοσοκομείων Αδριανούπολης και Αλεξανδρούπολης.


Σχολιάστε εδώ