Δεν δέχθηκα να γίνω μαριονέτα και να λέω «ναι» σε όλα

«Ποτέ δεν δέχτηκα να γίνω μαριονέτα κανενός, όπως κάποιοι επιθυμούσαν, ή να αρκεστώ σε έναν διακοσμητικό ρόλο λέγοντας σε όλα «ναι», όπως κάποιοι διαρκώς προσπαθούσαν να μου επιβάλουν» γράφει η κ. Άννα Ζωηρού σε επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό και αποκαλύπτει ποιο είναι το κλίμα μέσα στο οποίο παίρνονται οι αποφάσεις:

«Παρά τις αφόρητες πιέσεις που δεχόμουν προκειμένου να συμφωνώ με όλες τις εισηγήσεις, εγώ αποφάσισα να αντισταθώ εκφράζοντας με σθένος αλλά και αξιοπρέπεια τις απόψεις μου, επιμένοντας πάντα αυτές να καταγράφονται στα πρακτικά. Ανέκαθεν πίστευα ότι τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ πρέπει να είναι στη διάθεση όλων, ακριβώς γιατί ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει το πώς διαχειρίζονται τα μέλη του ΔΣ την περιουσία που ανήκει στους έλληνες πολίτες. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί το ΤΑΙΠΕΔ κρατά τα πρακτικά αυτά μακριά από τη δημοσιότητα, ως επτασφράγιστο μυστικό, παρόλο που αρκετοί βουλευτές έχουν ζητήσει αντίγραφα αυτών. Υπάρχει κάτι το οποίο φοβούνται; Όταν η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πήγε στο Κοινοβούλιο να ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αναφορικά με την ΕΥΑΘ, απέκρυψε από τους βουλευτές ότι εγώ είχα διαφωνήσει με αυτήν την ιδιωτικοποίηση». Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση αποπομπής της κ. Ζωηρού λαμβάνεται λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση των δύο μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων, του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Στην αποκαλυπτική για τα όσα συμβαίνουν στο Ταμείο –στο οποίο προΐστατο μέχρι πριν από λίγες μέρες ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ο οποίος αναγκάσθηκε να παραιτηθεί μετά την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για σκανδαλώδη ανάθεση έργου όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ– επιστολή προς τον πρωθυπουργό, το τέως πλέον μέλος του ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει:

• «Δεν μπορούσα και να εγκρίνω προσλήψεις “κολλητών” με μηνιαίες αποζημιώσεις της τάξεως των 4 και 5 χιλιάδων ευρώ, την ώρα που επιβάλλονται στους Έλληνες αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.»

= «Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με όλες αυτές τις επεκτάσεις και ανανεώσεις που κάνει η διοίκηση στα συμβόλαια των διαφόρων συμβούλων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες κυριολεκτικά γίνονται τελευταία στιγμή ή ακόμα και εκ των υστέρων!»

= «Συνειδητά επέλεξα να μην πάρω μέρος στα διάφορα σκοτεινά παιχνίδια επιχειρηματικών συμφερόντων (απʼ όπου υπήρξαν οι ανάλογες προσεγγίσεις) αφενός γιατί σέβομαι τον εαυτό μου και αφετέρου γιατί ανέκαθεν σκοπός μου ήταν η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και όχι η διευκόλυνση εκείνων που αδημονούν να πάρουν στα χέρια τους τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων σε τιμές ευκαιρίας!»


Σχολιάστε εδώ