Ανάστατοι και οι γιατροί του Ωνασείου

Απόδειξη ότι και σε αυτές τις δύσκολες για τους ίδιους και τις οικογένειες τους ώρες και μέρες, καταθέτουν προτάσεις που μπορούν να φέρουν έσοδα και να βγάλουν από κάθε κίνδυνο το νοσοκομείο, που είναι η ελπίδα του κάθε καρδιοπαθή. Και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:

α) Κεντρική διαχείριση από το Γραφείο Κίνησης των λιστών εισαγωγών καρδιολογικών και καρδιοχειρουργικών περιπτώσεων ασθενών, με στόχο την αύξηση των αναβαθμίσεων και

β) Διαπραγμάτευση και συμφωνίες με ιδιωτικούς ασφαλιστικούς ή άλλους οργανισμούς.

Επίσης οι γιατροί θεωρούν οικονομικά και λογικά ανεξήγητη στην παρούσα συγκυρία την εξωτερική προκήρυξη συγκεκριμένης θέσης διευθυντού Καρδιοχειρουργικής Κλινικής (σημ. «Π»: Άραγε το ρουσφέτι για ποιον να είναι;), από τη στιγμή που οι ανάγκες θα μπορούσαν κάλλιστα να καλυφθούν από τα υπάρχοντα άξια στελέχη του νοσοκομείου.

Διατυπώνουν παράλληλα αιχμές για τη συμπεριφορά του γενικού διευθυντή έναντι των ιατρών, του οποίου ζητούν την άμεση απομάκρυνση, ενώ πρόβλημα υπάρχει με τη στάση και τους χειρισμούς του προέδρου του ΔΣ του νοσοκομείου σε σχέση με τα ζητήματα των ιατρών. Αρνούνται επίσης οι ιατροί –και μάλιστα ομοφώνως– κάθε συζήτηση για περαιτέρω μειώσεις των αμοιβών.

Η γενική συνέλευση των γιατρών, αντιδρώντας σε όλα αυτά, αποφάσισε να προβεί προειδοποιητικά σε άμεση εφαρμογή αυστηρής τήρησης ωραρίου που περιλαμβάνει:

α) Ένα χειρουργείο ανά χειρουργική αίθουσα ημερησίως (πλην εκτάκτων περιστατικών της εφημερεύουσας Καρδιοχειρουργικής Κλινικής).

β) Διενέργεια προγραμματισμένων αιμοδυναμικών πράξεων μέχρι τις 14.00 (πλην εκτάκτων περιστατικών στο πλαίσιο της εφημερίας).

γ) Λειτουργία εξωτερικών ιατρείων και εργαστηρίων μέχρι τις 16.00.


Σχολιάστε εδώ