Στον αέρα είναι η αδειοδότηση του Παναθηναϊκού από την ΕΠΟ

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αναλάβει προσωπικά κάποιες από τις επαφές, με στόχο να διασφαλίσει τις υπογραφές των πιστωτών μέσα από την καταβολή ενός μέρους των οφειλών και τη συμφωνία για νέους διακανονισμούς. Το συνολικό ποσό των οφειλών ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ, που αν προστεθούν στα χρήματα που έχουν να λαμβάνουν οι νυν παίκτες του «τριφυλλιού» δημιουργείται αυτόματα μια τρύπα που αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ. Στην «πράσινη» ΠΑΕ, βέβαια, μιλούν για μικρότερο άνοιγμα και το οριοθετούν στα 20 εκατ. ευρώ, αλλά, όπως υπογραμμίζουν, «πρόκειται για υποχρεώσεις διακανονισμένες». Το κακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι η προσφυγή του Ματίας Μπίαρσμιρ έδειξε πως εξαντλήθηκαν τα αποθέματα υπομονής, κυρίως των ξένων ποδοσφαιριστών.

Μπέρδεμα και με τη Λεωφόρο

Μέσα σε όλα τα οικονομικά προβλήματα, ο Αλαφούζος έχει και τους μπελάδες με την επιστροφή στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι εργασίες για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα άρχισαν ήδη, αλλά τα έργα για την ενίσχυση της στατικότητας στα δύο πέταλα παραμένουν σχέδια επί χάρτου.

Αφενός η έλλειψη χρημάτων, αφετέρου η καθυστέρηση στην έκδοση των απαιτούμενων αδειών καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη τη χρήση του γηπέδου έως τη λήξη της σεζόν, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του Αλαφούζου. Με τον πρόεδρο της ΠΑΕ τα έχει και ο Αχιλλέας Μακρόπουλος. Ο διοικητικός ηγέτης του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κατηγορεί τον Αλαφούζο για αθέτηση υποσχέσεων, με αφορμή τις διαβεβαιώσεις ότι «την 1η Μαρτίου θα εισπράξετε τα πρώτα χρήματα, περίπου 80.000 ευρώ». Η καταβολή του ποσού πήρε απανωτές αναβολές και ο Μακρόπουλος υποστήριζε έως το μεσημέρι της Πέμπτης ότι «δεν θα επιτρέψω την επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο επειδή είναι ασυνεπείς». Ο κλοιός στενεύει επικίνδυνα για τον Παναθηναϊκό και ο Αλαφούζος καλείται πλέον να δείξει τα χρήματα που ισχυρίζεται ότι έχει ήδη συγκεντρώσει για την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.


Σχολιάστε εδώ