Οι συλλήψεις αυξάνουν την πίεση στον Βιντιάδη

Κυρίως τους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους, για τους οποίους ασκήθηκε δίωξη από τον Οικονομικό Εισαγγελέα. Για άλλους κακουργηματικού χαρακτήρα και για ορισμένους για πλημμέλημα.

Από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο Δημητρέλος εξέφραζε το απόγευμα της Πέμπτης τη βεβαιότητα για αίσια λήξη της περιπέτειάς του, με βασικό επιχείρημά του ότι αγνοούσε τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης όταν αντικατέστησε τον Σταύρο Αδαμίδη. Η άγνοια, βέβαια, δεν συνιστά άλλοθι, επιτρέπει όμως στον νυν πρόεδρο να προετοιμάσει το έδαφος για τη μετακύλιση των ποινικών ευθυνών στις πλάτες του πρώην διοικητικού ηγέτη.

Η απρόσμενη εξέλιξη, πάντως, αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του Αδαμίδη, ο οποίος αυξάνει την πίεση προς τον Δημήτρη Βιντιάδη. Ο μοναδικός τρόπος για να γλιτώσει ο Αδαμίδης την ποινική δίωξη εις βάρος του είναι η είσοδος ενός επενδυτή στην ΠΑΕ που θα αναλάβει τη σταδιακή εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, έστω και με ρύθμιση.

Στα Σπάτα, πάντως, ακουγόταν την Πέμπτη ότι ο Αδαμίδης απολαμβάνει τα προνόμια που δίνονται σε μάρτυρες κατηγορίας σοβαρών υποθέσεων.

Στελέχη της ΠΑΕ μάλιστα τον συνέδεαν ευθέως με την υπόθεση των στημένων αγώνων, αν και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης διέψευδε τη φημολογία.

Μπρουσιανός για πρόεδρος

Ένα από τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν μετά τη σύλληψη του Δημητρέλου, είχε να κάνει με το ποιος θα αποκτούσε δικαίωμα υπογραφής στην ΠΑΕ, καθώς υπήρχε απροθυμία. Ο βασικός υποψήφιος είναι ο νυν αντιπρόεδρος Ηλίας Μπρουσιανός, ο μόνος που δείχνει διάθεση να ρισκάρει, είτε μπει στην ΑΕΚ ο Βιντιάδης είτε δημιουργηθεί μετοχική σύνθεση λαϊκής βάσης. Σε εκτίμηση έχει τον Μπρουσιανό και ο επίδοξος εφοπλιστής, άρα αυξάνονται οι πιθανότητες να προσπεράσει τον Δημητρέλο στην ιεραρχία, καθώς ο τελευταίος νοιάζεται πρωτίστως για την έμμισθη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.


Σχολιάστε εδώ