ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Κυπριακή ΒΟΥΛΗ

Με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές, το νομοσχέδιο για τέλος στις καταθέσεις δεν εγκρίθηκε την Τρίτη 19/3 από τη Βουλή. Δεν υπήρχε θετική ψήφος!

Κατά τάχθηκαν οι 36 βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του ΕΥΡΩΚΟ, ο βουλευτής των Οικολόγων και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ οι 19 βουλευτές του ΔΗΣΥ έκαναν αποχή.

Η συναινετική απόφαση για ΟΧΙ της Βουλής δίνει το μήνυμα σε όλους ότι η Κύπρος δεν θα υποκύψει στους εκβιαστικούς, καταστροφικούς και πειραματικούς σχεδιασμούς της Γερμανίας και του ΔΝΤ.

ΑΞΙΟΙ!

Λύσσαξε ο Σόιμπλε και οι συν αυτώ…

– Γιατί αυτή η επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας; Το «ρώσικο χρήμα»; Η γερμανική επεκτατική υπεροψία; Τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου; Όλα μαζί; Ας δούμε τι λέει ο Μίκης Θεοδωράκης:

«…Είναι φανερό ότι η επίθεση των Ευρωπαίων έχει κύριο στόχο τα κοιτάσματα της Κύπρου. Τον ίδιο στόχο είχε και έχει ενάντια στη χώρα μας, ενάντια στον λαό μας η καταστροφική πολιτική τους που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Πιστεύω ότι αυτό το στρατηγικό «μειονέκτημα» (την ύπαρξη κοιτασμάτων) θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε στρατηγικό πλεονέκτημα.

Γι’ αυτό χρειάζεται κοινό μέτωπο με την Κύπρο σε όλα τα θέματα και οικονομική συνεργασία με χώρες εκτός Ευρώπης με αντικείμενο την κοινή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων» Δήλωσή του στις 19.3.2013

YΓ.: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ 2013 ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟ «ΟΧΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ «ΚΥΠΡΙΩΝ»… Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ -ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ…- ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΗ…)

…ΑΛΛΑ, ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 2004, ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ «ΟΧΙ» ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΤΑΣΣΟ, ΕΣΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑΙ;

(ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΤΕ: Ο ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΕ)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ.

(ΛΑΪΚΑ: ή ΤΟ ‘ΧΕΙΣ ή ΔΕΝ ΤΟ ‘ΧΕΙΣ…)


Σχολιάστε εδώ