Η πεταλούδα

Για τους ισχυρούς της Ευρώπης φαίνεται πως η Κύπρος έχει μικρότερη ισχύ από μια πεταλούδα!

Μόνο αυτή η εξήγηση μπορεί να δοθεί για την απόφαση του Eurogroup να κουρευτούν οι καταθέσεις στις τράπεζες της Μεγαλονήσου. Είναι απλό τι θέλουν να μας πουν οι καλοί αυτοί άνθρωποι:

Ότι, ναι μεν -όπως λένε- μια πεταλούδα μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα στην Κίνα, αν τυχόν και φτεροκοπήσει στον Αμαζόνιο, πλην όμως δεν θα τρέξει τίποτα στην Ευρωζώνη έτσι και χρεοκοπήσει η Κύπρος.

Τόσο ασήμαντες θεωρούν τις επιπτώσεις από ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Τόσο μηδαμινό το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας!

Τόσο αμελητέα ποσότητα την ίδια τη Μεγαλόνησο!

Υπάρχουν, βέβαια, και άλλες εξηγήσεις για το πώς σκέφτηκαν η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι διάφοροι μεγαλόσχημοι του τύπου Κλάους Ρέγκλινγκ (αυτός είναι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας… ή Αποσταθεροποίησης;).
Μια εξήγηση είναι ότι δεν έχουν ακούσει τίποτα για τη θεωρία του χάους.

Μια δεύτερη ότι τη γνωρίζουν, αλλά τη γράφουν στα παλαιά τους τα υποδήματα, καθώς πιστεύουν ότι μ’ αυτά πατούν (ποδοπατούν) γερά και δεν φοβούνται τίποτα και κανέναν.

Υπάρχει και μια τρίτη, όμως, εξήγηση. Ότι όχι μόνο γνωρίζουν καλά τη θεωρία του χάους, αλλά με τη αλαζονεία τους προσπαθούν να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη.

Λέτε να είναι έτσι;

Σε μια εποχή που η παράσταση του αναμενόμενου έλαβε τέλος, όλα μπορεί να συμβούν. Όταν ξυπνάς το πρωί και τίποτα δεν ισχύει από όσα έχεις προγραμματίσει, ως καλός και συνεπής νοικοκύρης, ε τότε όχι τα λεφτά σου, αλλά και τον καφέ μπορεί να σου κόψουν.

Όπως πάνε, αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν να θέλουν να μας κάνουν να μην μπορούμε να καταθέσουμε στις τράπεζες ούτε τα όνειρά μας!

Το μόνο λογικό, πλέον, είναι να τσιμπιέσαι και να αναρωτιέσαι: «Δηλαδή, θα μας στερήσουν και το δικαίωμα στο όνειρο;».

Θα δούμε…

Αυτό το ηχηρό «όχι» της Κυπριακής Βουλής αφήνει κάποιες ελπίδες.

… Όχι μόνο γιατί γρήγορα θα ξέρουμε αν οι Ευρωπαίοι τόσα χρόνια μάς εκβιάζουν μπλοφάροντας, με πτώχευση, αλλά κυρίως γιατί μια πεταλούδα μπορεί να λέει και «όχι».

Ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις, είναι και η άρνηση μια θεωρία…


Σχολιάστε εδώ