Ανταποκριτές της ΕΡΤ στην… Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και στο Τορόντο

Έτσι, από τη μια, εμφανίζεται από τη Μόσχα και δίνει ανταπόκριση στα δελτία ειδήσεων ο Δημήτρης Λιάτσος, η σύμβαση του οποίου έχει λήξει, και από την άλλη στο ΔΣ τίθεται προς συζήτηση η τοποθέτηση της Κατερίνας Θανασούλα στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και του Γιώργου Γαλάτση στο Τορόντο του Καναδά. Η Κατ. Θανασούλα ζει στη Βοστώνη και έχει λάβει άδεια άνευ αποδοχών τα τελευταία δύο χρόνια.

Προ ημερών, θυμίζουμε, εγκρίθηκε η μετακίνηση της Ευαγγελίας Τσιριγωτάκη στο Μονπελιέ της Γαλλίας, όταν η σύμβαση της Θωμαΐδας Παπαϊωάννου στο Παρίσι έχει «παγώσει». Άλλες περιπτώσεις ορισμού ανταποκριτών είναι αυτή του Γιώργου Συριόπουλου στο Στρασβούργο και της Λένας Αργύρη στην Ουάσινγκτον, όπου ανταποκριτής της ΕΡΤ είναι ο Μιχάλης Γρυπιώτης, ο οποίος είναι επίσης συμβασιούχος.

Στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τύχη των συμβασιούχων ο Νίκος Σίμος, πριν παραιτηθεί, είχε απαντήσει πως από τους 350 εργαζομένους η ΕΡΤ είχε ζητήσει 280 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σημειώνοντας πως η παρουσία τους «είναι κρίσιμη όσο ποτέ για τη λειτουργία» της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Αναφορικά με το προσωπικό ειδικών θέσεων και τους ειδικούς συμβούλους, των οποίων οι αμοιβές φτάνουν μέχρι και τα 4.000 ευρώ μεικτά, ο Νίκος Σίμος είχε απαντήσει στη Βουλή πως «επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια». Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προώθησε στη Βουλή την απόφαση για να τοποθετηθούν ξανά οι συμβασιούχοι στην ΕΡΤ.


Σχολιάστε εδώ