Αναβαθμισμένο το θρησκευτικό εκπαιδευτικό σύστημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη

Η αναβάθμιση του θρησκευτικού εκπαιδευτικού συστήματος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και η καλύτερη δυνατή και αποτελεσματική εφαρμογή των προβλέψεων του άρθρου 53 «Ιεροδιδάσκαλοι της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και ενίσχυση της φοίτησης μουσουλμανοπαίδων στα δημόσια σχολεία της Θράκης» αποτελούν το έργο της επιτροπής.

Σ’ αυτήν την πρώτη συνεδρίαση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Καλαντζής.

Η επιτροπή, σύμφωνα με τον γ.γ. Θρησκευμάτων, θα πρέπει εντός δύο μηνών να διατυπώσει την πρότασή της για τη θρησκευτική εκπαίδευση, μια πρόταση που, όπως είπε, θα πρέπει να έχει ως στόχο την επίτευξη του καλύτερου.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το υπουργείο επιθυμεί να συνεργαστεί και να πετύχει τον «υψηλότερο στόχο» και μάλιστα, όπως τόνισε, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. «Γι’ αυτό χρειαζόμαστε καινοτόμες ιδέες και προσεγγίσεις. Φυσικά, δεν επιθυμούμε να προκαταλάβουμε τις εργασίες ή τις απόψεις της επιτροπής με κανέναν τρόπο», είπε.

Ο κ. Καλαντζής προέβλεψε ότι περιμένει να υπάρξουν και αντιδράσεις στην προσπάθεια αυτή, επισημαίνοντας ότι όλα θα σταθμιστούν με ψυχραιμία, ηρεμία και διάλογο, ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες αλλαγές.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο διάλογος θα συνεχιστεί, μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών και της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και θα καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο θα κριθεί από την εφαρμογή του». Η επιτροπή θα συντάξει και θα υποβάλει την έκθεσή της στον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων μέχρι την 1η Μαΐου 2013.


Σχολιάστε εδώ