Άσχημα παιχνίδια κατά δημοσιογράφων στα επιδοτούμενα σεμινάρια

Αν και τα επιδοτούμενα σεμινάρια ανέργων δημοσιογράφων ολοκληρώθηκαν από τις αρχές Φεβρουαρίου, παίζεται ένα άσχημο παιχνίδι νεύρων κατά όσων τα παρακολούθησαν και περιμένουν να πληρωθούν.

Ο χρόνος πληρωμής είναι κάτι που μόνο ο Θεός ξέρει. Τους είπαν για λίγο μετά την ολοκλήρωση, δηλαδή τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Τους είπαν όμως και κατά τα μέσα με τέλη Μαρτίου. Τους είπαν όχι πριν από το τέλος Μαρτίου. Τους είπαν για Ιούνιο. Τους είπαν «προς το καλοκαίρι». Τους είπαν ότι τα ΚΕΚ καθυστερούν τη διαδικασία. Τους είπαν ότι το υπουργείο καθυστερεί τη διαδικασία.

Από τον Δεκέμβριο ακόμη μαζευόταν καχυποψία και ανησυχία για το αν και πότε θα γίνουν πληρωμές. Μάλιστα, έχει ήδη γίνει καταγγελία στην ΕΣΠΗΤ για αυτές τις ανησυχίες και τις υποψίες: Κάποιοι (ίσως και εντός του δημοσιογραφικού χώρου) να χρησιμοποιούν τα χρήματα για άλλους σκοπούς και η καθυστέρηση πληρωμής να γίνεται εν αναμονή του αβγατίσματος των παιχνιδιών. Προτάθηκε, μάλιστα, σε μια Ένωση να δώσει σε μέλη της που περιμένουν να πληρωθούν ένα ποσόν και αυτά να το επιστρέψουν όταν λάβουν την πληρωμή. Αν και η σημερινή διοίκηση στο παρελθόν κατακεραύνωνε την πρώην διοίκηση για αναλγησία επειδή δεν έδινε οικονομικά βοηθήματα σε μέλη, τώρα που αυτή είναι διοίκηση απέρριψε την πρόταση (αν και βεβαιώνει διαρκώς ότι «θα τα πάρετε τα χρήματα»). Δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας των χρημάτων, αφού η ίδια η διοίκηση βεβαιώνει ότι «θα τα πάρετε», άρα γιατί δεν ανακουφίζει μέλη που έχουν άμεση ανάγκη; Φοβάται ότι δεν θα επιστρέψουν το ποσόν (500 ευρώ, ας πούμε); Υπάρχει και Πειθαρχικό και αν κάποιοι δεν τα επιστρέψουν μπορούν να διαγραφούν. Πόσοι θα είναι; Τι αντιλήψεις συλλογικής ευθύνης είναι αυτές; Η «ευαισθησία» ήταν μόνο στην αντιπολίτευση;


Σχολιάστε εδώ