Ψάχνουν για πρόεδρο στην ΕΡΤ!

Ταυτόχρονα, η κρατική ραδιοτηλεόραση μπαίνει υπό τον έλεγχο της δικαιοσύνης, καθώς «τρέχουν» τρεις προκαταρκτικές έρευνες για τις εκπομπές «Μεσογείων 136» και «Επτά» και για την κατάθεση ψευδών υπευθύνων δηλώσεων από παρουσιαστές πως δεν έχουν παράλληλη απασχόληση. Για τις δύο εκπομπές υπάρχουν δύο καταγγελίες στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Νίκος Σίμος, έχοντας ρίξει τη «βόμβα» για τη «συμμορία» που λειτουργεί εντός της ΕΡΤ, αποχώρησε οριστικά και από χθες είναι σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Η ΝΔ έχει απολύτως σιωπήσει και η ΔΗΜΑΡ υποδύεται πως δεν έχει ευθύνη για τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι σήμερα, ενώ ουδέποτε διαφώνησε στον διορισμό ανθρώπων που δεν είχαν ούτε καν σχέση με το αντικείμενο.

Στη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Τετάρτη δεν κατέστη δυνατόν να ληφθεί απόφαση και η εισήγηση για τη λειτουργία της ΕΡΤ, που είναι «ακέφαλη», είναι η εναλλαγή των εξουσιοδοτήσεων σε όλα τα μέλη του ΔΣ προκειμένου να λαμβάνουν αποφάσεις. Γίνεται μια προσπάθεια να αναζητηθεί πρόσωπο από την αγορά, αλλά προς το παρόν οι καθαρές αποδοχές, που ανέρχονται σε 2.200 ευρώ, και ο φόβος των εισαγγελικών διώξεων αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες.

Ο Τζόνι Καλημέρης, μέλος του ΔΣ, δέχεται υπό όρους να αναλάβει τη θέση, εφόσον συμφωνήσουν και τα τρία κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), ενώ και ο ίδιος θα πρέπει να αποχωρήσει από τις εταιρείες στις οποίες συμμετέχει.

Το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα πως θα ασκείται αυτεπάγγελτα πειθαρχικός έλεγχος για τις καταγγελίες που γίνονται για τις εκπομπές «Μεσογείων 136» και «Επτά» παράλληλα με τις διαδικασίες που ακολουθούν η δικαιοσύνη και οι ελεγκτές. Καθώς το ΔΣ δεν συμπεριέλαβε την εκπομπή της Έλλης Στάη, με απόφασή του ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης Αι. Λιάτσος ζήτησε να γίνει έρευνα για τη Ν. Λειβαδάρη, η οποία ήταν στο κοντρόλ την ώρα της εκπομπής χωρίς να εργάζεται.

Ένα από τα «αγκάθια» είναι οι υψηλές αμοιβές, για τα δεδομένα της εποχής, σε ειδικούς συμβούλους, χωρίς αντίστοιχη παροχή εργασίας, και τα διάφορα ρουσφέτια που «ικανοποιούνται» μέσα από τη διαδικασία των εκπομπών μεικτής παραγωγής, όπου υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν από πλαστοπροσωπία έως και διορισμό συγγενικών προσώπων στελεχών της ΕΡΤ.

***

Η δεύτερη καταγγελία στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης αναφέρεται σε τέσσερις νεοπροσληφθέντες που δεν εμφανίζονται στο Ραδιομέγαρο: τον Α. Λ., ο οποίος «προσελήφθη με μισθό 3.500 ευρώ», τη Μ. Ρ. (3.000 ευρώ), τον Χ. Μ. (3.500 ευρώ) και τη Β. Κ. (3.500 ευρώ).


Σχολιάστε εδώ