Στη… σειρά για ίδρυση νέων κομμάτων

Οργασμός κινητικότητας από τους επίδοξους που προχωρούν στη δημιουργία νέων κομμάτων, λες και αυτό που λείπει σήμερα είναι τα κόμματα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

• Στις 15 Απριλίου ο Ανδρέας Λοβέρδος θα κάνει εκδήλωση στο Σπόρτινγκ των φίλων του ΡΥΚΚΣ, του φορέα από τον οποίο φιλοδοξεί ο πρώην υπουργός να φτιάξει ένα κόμμα που γύρω του θα συσπειρώσει τις νέες κεντροαριστερές δυνάμεις. Υπάρχει, λένε οι συνεργάτες του, μεγάλη προσφορά. Τον Ιούνιο, που θα έχουν ολοκληρωθεί οι επαφές ανά την Ελλάδα, θα εξαγγείλει τη δημιουργία του νέου κόμματος. Άντε, με το καλό.

• Στη τελική ευθεία βρίσκεται και ο Χρήστος Ζώης. Στις 21 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Παρκ θα γίνει γενική συνέλευση του φόρουμ που έχει δημιουργηθεί για να αποφασίσει τον μετασχηματισμό του σε πολιτική κίνηση. Στη συνέχεια θα γίνει νέα συνεδρίαση για να οριστεί προεδρεύων και όλα συγκλίνουν ότι θα είναι ο Χρήστος Ζώης. Όπως λένε στενοί συνεργάτες του, υπάρχουν αξιόλογες προσχωρήσεις και μία από αυτές είναι του Σάββα Ρομπόλη. Ως πολύτιμη εφεδρεία παραμένει ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.

• Στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα προχωρούν και οι αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Β΄ Αθήνας Οδυσσέας Βουδούρης. Περισσότερο βλέπουν τον φορέα ως εργαλείο για να διαπραγματευτούν τη συμμετοχή τους κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ.

• Κινούνται επίσης και οι εγκαταλείψαντες τον Καρατζαφέρη και συσπειρώνονται για να αποφασίσουν σε ποιο κόμμα θα μετακομίσουν.


Σχολιάστε εδώ