στα ενδότερα των ομάδων

• Άστραψε και βρόντηξε ο Μίτσελ μετά τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο. Ο Ισπανός αντιλήφθηκε στην πράξη πόσο δύσκολη αποστολή ανέλαβε, μετά και τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος.

• Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους έξι αγώνες για τη Σούπερ Λίγκα και σίγουρα άλλους δύο για το Κύπελλο, που πιθανότατα θα γίνουν τρεις. Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος υποχρεώνει τον Μίτσελ να βρει άλλα κίνητρα για να πείσει τους παίκτες του να διατηρήσουν την απόδοσή τους σε υψηλό επίπεδο.

• Κόντρα στον ΠΑΣ οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν νωχελικοί, καθώς το σκορ του πρώτου αγώνα τους έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Και ο προπονητής τους αγρίεψε, επειδή αντιλαμβάνεται πόσο εύκολα μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να δώσουν δικαιώματα με την απόδοσή τους.

• Στις αγωνιστικές που απομένουν ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει και ομάδες οι οποίες μάχονται για τη σωτηρία, αλλά θα βρει μπροστά του και τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Φυσιολογικά, λοιπόν, ο Μίτσελ επιδιώκει να κρατήσει τους παίκτες του προσηλωμένους στις υποχρεώσεις τους, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της χαλάρωσης, που θα κοστίσει ακριβά στην ομάδα του Πειραιά.

• Κυρίως σε επίπεδο εντυπώσεων, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τον τίτλο και ετοιμάζουν ήδη το 4ο αστέρι στη φανέλα τους για τα 40 τρόπαια πρωταθλήματος που κοσμούν τα γραφεία της ΠΑΕ. Ο Μίτσελ φοβάται περισσότερο το ματς με την Κέρκυρα, επειδή ενδεχόμενη γκέλα του Ολυμπιακού θα δώσει λαβή για σχόλια.

• Ωραία έμπνευση είχε η Άνγκελα Μέρκελ, να στείλει στην Ελλάδα τον Ότο Ρεχάγκελ ως κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής διπλωματίας στη χώρα μας. Ο Όθωνας είναι ο μοναδικός Γερμανός με συμπάθειες στη χώρα μας και η Μέρκελ ελπίζει να αποκαταστήσει το προφίλ της πατρίδας της.

• Άλλο, βέβαια, το ποδόσφαιρο και εντελώς διαφορετικό πράγμα η πολιτική. Οι Έλληνες τα έχουν με τους Γερμανούς επειδή οι τελευταίοι επιβάλλουν δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας, που απλώς εξυπηρετούν τις αγορές και τα οικονομικά συμφέροντά τους.

• Άρα, ούτε ο Ρεχάγκελ μπορεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις, να περιορίσει την οργή των Ελλήνων για τους Γερμανούς. Αφήστε που με το φιλότιμο, το οποίο αποδεδειγμένα διαθέτει ο Ότο, πιο πιθανή είναι η απολογία του για τα πεπραγμένα των συμπατριωτών του.

• Άνω κάτω έκανε την ποδοσφαιρική πιάτσα ο Σάκης Τσιώλης, με τη ραδιοφωνική δήλωσή του ότι δύο ομάδες τον προσέγγισαν και του έκαναν πρόταση, στην οποία περιμένουν απάντηση. Αμέσως ο καρδιτσιώτης τεχνικός συνδέθηκε με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, τις δύο ομάδες που σίγουρα θα ψάξουν προπονητή το ερχόμενο καλοκαίρι.

• Η άμεση αντίδραση από τους «πράσινους» και η ανακοίνωση-διάψευση για το φημολογούμενο ενδιαφέρον προκάλεσε την αναδίπλωση του Τσιώλη. Φυσικά το θέμα είναι υπαρκτό, αλλά όπως έλεγαν στην Παιανία, ο προπονητής του Αστέρα βάζει τα χέρια του και βγάζει τα μάτια του, επειδή «μιλάει πολύ για να δημιουργεί τεχνητή ζήτηση», όπως λένε χαρακτηριστικά.

• Φυσικά και ο Τσιώλης είναι η πρώτη επιλογή του Παναθηναϊκού, εάν αποφασίσουν οι «πράσινοι» να πορευθούν με προπονητή από τη Σούπερ Λίγκα. Με αουτσάιντερ, όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, τον Άγγελο Αναστασιάδη.

• Αλλά στην Παιανία είχαν ξεκαθαρίσει ότι «πρώτα περιμένουμε να δούμε τον Φάμπρι», ενώ ζήτησαν εχεμύθεια για τις όποιες διερευνητικές επαφές πραγματοποιούσαν. Γι’ αυτό και τους ενόχλησε ιδιαίτερα η δήλωση του Τσιώλη.

• Για τον νυν τεχνικό του Αστέρα υπάρχει ενδιαφέρον και από την ΑΕΚ, αλλά μόνο στην περίπτωση που ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες του Δημήτρη Βιντιάδη. Μόνο τότε, άλλωστε, θα αποκτήσουν οι «κιτρινόμαυροι» το οικονομικό υπόβαθρο για να χτίσουν μία ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα θέσει στόχο την επιστροφή στους τίτλους σε βάθος τριετίας.

• Στα όριά του έχει φτάσει ο Γιώργος Σπανός, μετά τη διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου στο ματς Πανιώνιος – Ατρόμητος, αλλά κυρίως έπειτα απ’ όσα έγραψε ο αθηναίος ρέφερι στο φύλλο αγώνα. Μέχρι και σκέψεις για επίσημη συνέντευξη Τύπου έκανε ο πρόεδρος της περιστεριώτικης ομάδας.

• Με στόχο, βέβαια, να αποδείξει ότι τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο ίδιος, έχουν στοχοποιηθεί, με συνέπεια την οριστική αποχώρησή του από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σπανός, βέβαια, είχε αναθεωρήσει την απόφασή του να φύγει από το Περιστέρι, αλλά έπειτα απ’ όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη φαίνεται ότι άλλαξε εκ νέου γνώμη και βρίσκεται πλέον πιο κοντά στην πόρτα εξόδου.

• Μόνο η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή έστω η κατάκτηση του προνομιακού εισιτηρίου για το Γιουρόπα θα κρατήσουν τον Σπανό στον Ατρόμητο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ο έμπειρος παράγοντας θα κάνει πράξη τη δήλωσή του περί αποχώρησης, καθώς για πρώτη φορά φοβάται μήπως φανεί ασυνεπής στις ειλημμένες υποχρεώσεις του.

• Παρά τη μείωση του μπάτζετ και το νοικοκυριό που υπάρχει στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος θα μπει μέσα και φέτος, καθώς έπεσαν σημαντικά τα έσοδα της ομάδας και μόνο μία αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία θα καλύψει την τρύπα. Εκτός και αν τελικά μείνει ο Σπανός, αλλά φροντίσει να πουλήσει όλους τους αξιόλογους παίκτες, όπως ο Σκόνδρας, ο Ιγκλέσιας και ο Μπάλλας.

• Τον Σπανό τον προσέγγισαν και άνθρωποι της ΑΕΚ, με στόχο να διερευνήσουν τις προθέσεις του για το μέλλον και κυρίως να μάθουν αν μπορούν να υπολογίζουν στη βοήθειά του. Ο νυν πρόεδρος του Ατρόμητου ήταν οπαδός της Ένωσης από μικρό παιδί και κάποιοι σκέφτηκαν μήπως μπορούσε να συνεργαστεί με τον Βιντιάδη στην επιχείρηση σωτηρίας του «Δικέφαλου».

• Παρόμοιες διερευνητικές επαφές έγιναν και με τους δύο μεγαλομετόχους του Αστέρα Τρίπολης, τον Δημήτρη Μπάκο και τον Γιάννη Καϋμενάκη. Οι μεσολαβητές της ΑΕΚ πήραν θάρρος όταν έμαθαν ότι ο Καϋμενάκης είχε επαφές με Πατρινούς για την πιθανότητα εμπλοκής του με την Παναχαϊκή, επειδή αρκετοί Αχαιοί τον προτιμούν από τον Αλέξη Κούγια.

• Μαύρα σύννεφα μαζεύτηκαν πάνω από την Παιανία, όταν κυκλοφόρησαν τα σενάρια που φέρνουν τον Σεμπάστιαν Λέτο έτοιμο να συζητήσει με τον Ολυμπιακό την επιστροφή του στον Πειραιά. Οι παράγοντες του «τριφυλλιού» ανησυχούν μήπως προκληθεί δυσφορία στους οπαδούς της ομάδας, που λάτρευαν τον αργεντινό μεσοεπιθετικό.


Σχολιάστε εδώ