Νέο «ΟΧΙ» του ΚΚΕ για συγκρότηση μετώπου της Αριστεράς

Με αφορμή την πρόταση του Παν. Λαφαζάνη για τη συγκρότηση μετώπου της Αριστεράς που θα αποτελείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και θα επιφέρει «έναν δημιουργικό πολιτικό σεισμό όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη», ο Περισσός όχι μόνο ξεκαθάρισε ότι δεν τον αφορά μια τέτοια πρόταση, αλλά έσπευσε μέσω του «Ριζοσπάστη» να καταγγείλει ότι ο Παν. Λαφαζάνης «εκφράζει τις φρούδες ελπίδες του αστικού συστήματος, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί και ετοιμάζεται να διαχειριστεί από αναβαθμισμένη θέση».

Κατά το ΚΚΕ, η εν λόγω πρόταση στην ουσία καλεί το κόμμα να εγκαταλείψει τη στρατηγική του, να γίνει κόμμα της διαχείρισης του συστήματος, να μοιραστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τις κυβερνητικές καρέκλες και ως εκ τούτου και την ευθύνη για την κατρακύλα του λαού, που με βεβαιότητα θα ακολουθήσει.

«Τέτοιο χατίρι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να τους κάνει» ξεκαθαρίζει το σχετικό άρθρο του «Ριζοσπάστη».

Με βεβαιότητα τονίζουν τα στελέχη του κόμματος ότι η πρόταση για μετατόπιση, μικρή ή μεγαλύτερη, όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, προκειμένου να προκύψει στο άμεσο μέλλον μια κυβέρνηση της Αριστεράς, σημαίνει πρακτικά ότι το ΚΚΕ θα πρέπει όχι απλώς να κάνει κάποιες «μετατοπίσεις», αλλά να εγκαταλείψει την ίδια τη στρατηγική του, που είναι «στρατηγική ρήξης και όχι διαχείρισης του καπιταλισμού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν, καμία μετατόπιση δεν χρειάζεται να κάνει από τη στιγμή που αποθεώνει τον κοινοβουλευτισμό και τις αυταπάτες ότι μπορεί μια κυβέρνηση να φέρει ευημερία στον λαό και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων και την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Θέλοντας να δείξουν την αφερεγγυότητα του ΣΥΡΙΖΑ –προς τον οποίο έχασε το ΚΚΕ στις εκλογές του Ιουνίου σχεδόν το 50% των ψήφων του–, τονίζουν ότι ο Αλ. Τσίπρας με την ίδια ευκολία που πλέκει το εγκώμιο του Ομπάμα, εκθειάζει και τη διακυβέρνηση του Τσάβες. Με τον ίδιο οίστρο που ζητάει κυβέρνηση της Αριστεράς, καλεί σε «εθνική κυβέρνηση» με τα αστικά κόμματα και λιβανίζει την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ.

Εν τέλει, τονίζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ, με το μάτι προς τις εκλογές, ελίσσεται κατά τα συμφέροντά του και τα συμφέροντα της αστικής τάξης που αναζητά μια εναλλακτική λύση στη διακυβέρνηση, στο πλαίσιο ενός νέου δίπολου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που θα αντικαταστήσει τον φθαρμένο κλασικό δικομματισμό ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Στην ουσία, απαντάει ο Περισσός, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στον λαό και τους ψηφοφόρους της Αριστεράς: «Ψήφισέ με, να σου λύσω όλα τα προβλήματά σου, αφού η ευημερία σου εξαρτάται από συμμαχίες κορυφής με κριτήριο το “Αριστερά – Δεξιά”, “Μνημόνιο – αντιμνημόνιο”, “δημοκρατία – αυταρχισμός”».

Πρόκειται, τονίζουν, για πρόταση «καραμπινάτης» διαχείρισης του καπιταλισμού και γιʼ αυτό τους «κάθεται στο στομάχι» η στάση του ΚΚΕ, το οποίο με τις θέσεις του και την πρακτική του δεν τους κάνει τη χάρη.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι για να νικήσει ο λαός δεν έχει ανάγκη από πλαστούς διαχωρισμούς, αλλά από μια συμμαχία από κάτω, στην οποία θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αποτρέψει τα χειρότερα και να αποσπάσει κατακτήσεις ισχυροποιώντας το ΚΚΕ και βάζοντας στην μπάντα όσους θέλουν να τον σύρουν σε συμβιβασμό «με τους αστούς και τη βαρβαρότητά τους».


Σχολιάστε εδώ