«Μαύρος ο καπνός» για τον ΕΔΟΕΑΠ

Με βάση τα αποτελέσματα, θεωρείται δύσκολο να υπάρξει συμφωνία για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ και την εκλογή προεδρείου. Πρώτος σε ψήφους εκλέχθηκε ο Πάνος Σόμπολος, ενώ η απερχόμενη πρόεδρος Ελένη Σπανοπούλου κατάφερε να εκλεγεί στην πέμπτη θέση. Μετά τον Π. Σόμπολο, τις περισσότερες ψήφους πήραν η Πόπη Χριστοδουλίδου, που κατήλθε ανεξάρτητη στις εκλογές, με την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, και ο Γιάννης Αγγέλης, ο οποίος υποστηρίχθηκε επίσης από την Πρωτοβουλία. Και οι δύο παραπάνω εκλεγέντες είχαν τη στήριξη της Συσπείρωσης. Ο Δ. Τρίμης λόγω εσωτερικής κόντρας με τις «συνιστώσες», υποστήριξε από αντίδραση τον Αγγέλη και τη Χριστοδουλίδου αν και η παράταξή του είχε κατεβάσει τρεις υποψήφιους από τους οποίους στην πρώτη πεντάδα δεν εξελέγη κανένας. Ενδεικτικό των εσωτερικών διαφωνιών στη συγκεκριμένη παράταξη είναι η παραίτηση του Γ. Μέρμηγκα στο παραπέντε των εκλογών της ΕΣΗΕΑ, ενώ δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε ο αδελφός του Αριστείδη Μανωλάκου, Μίμης Μανωλάκος, ούτε και η Μιμή Τουφεξή που υποστήριζε. Χαμένος βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, που από τα τρία μέλη που είχε (Δελβινιώτη, Δεμερτζής και Τσούτσιας), οι μεν δύο δεν έβαλαν υποψηφιότητα, ο δε Τσούτσιας δεν εκλέχτηκε. Την πεντάδα του ΕΔΟΕΑΠ από πλευράς ΕΣΗΕΑ συμπληρώνει ο Νίκος Καρούντζος, που υποστηρίχθηκε από την ομάδα της Μαρίας Αντωνιάδου, γενικής γραμματέως στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Με βάση τους παραπάνω συσχετισμούς, εκτιμάται πως θα είναι δύσκολο να συμφωνηθεί ενιαίο προεδρείο. Κατά πληροφορίες, ο Π. Σόμπολος, που είναι πρώτος σε ψήφους, εκτιμάται πως έχει την υποστήριξη του Νίκου Καρούντζου, καθώς και του Γιώργου Χριστόπουλου, που εκλέχθηκε από την ΕΠΗΕΑ μαζί με την Ειρήνη Ζαφειροπούλου η οποία είναι ιδιαιτέρα του Τσίγκα (Mega), στο νέο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Η Ελένη Σπανοπούλου, η οποία δεν παραιτείται, όπως κυκλοφόρησε αρχικά, δηλώνει πως θα δώσει τη μάχη του ΕΔΟΕΑΠ και εκτιμάται πως έχει την υποστήριξη του εκπροσώπου από την ΕΣΗΕΜ-Θ Π. Νεστορίδη (θεωρείται δικός τους άνθρωπος), ο οποίος -σύμφωνα με το Καταστατικό- λαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου στο προεδρείο του ΔΣ του Οργανισμού. Για τους άλλους δύο εκλεγέντες, που ήταν και η έκπληξη στις εκλογές, τον Γ. Αγγέλη και την Π. Χριστοδουλίδου, υπάρχει η εκτίμηση πως δεν θα συμφωνήσουν σε ενιαίο προεδρείο. Ο Π. Σόμπολος μετά τις εκλογές δήλωσε πως «ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και το αγγελιόσημο θα πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού», και αυτό θα είναι η προτεραιότητα του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ η δεύτερη σε ψήφους Π. Χριστοδουλίδου στη δική της δήλωση σημείωσε πως «τίποτε δεν θα χαριστεί στους δημοσιογράφους» από την κυβέρνηση των Μνημονίων. Σημειώνεται ότι εκτός έμειναν τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ Γιώργος Βλαβιανός και Παναγιώτης Τσούτσιας. Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν η Χριστίνα Κοψίνη και ο Άρης Καρρέρ.

Στις εκλογές για τον ΕΔΟΕΑΠ υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Ψήφισαν συνολικά 2.856 δημοσιογράφοι, άνω του 60% δηλαδή των μελών. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 2.785, τα άκυρα 53 και τα λευκά 18. Όλα τα ονόματα και οι ψήφοι που έλαβαν είναι αναρτημένα στο σάιτ της ΕΣΗΕΑ (esiea.gr).


Σχολιάστε εδώ