ΚΑΤΩ στον ΠEΙΡΑΙΑ

Επίσης, θα δημιουργηθεί μίνι παιδότοπος για να απασχοληθούν όσα παιδιά δεν πετάξουν αετό. Πέρσι η γιορτή δεν έγινε γιατί οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα σκληρές, φέτος όμως όλοι περιμένουν έναν καλό καιρό για να… ξεδώσουν. Επειδή αυτήν τη μέρα όλοι θέλουμε να πάμε κάπου, να γιορτάσουμε τα Κούλουμα στη φύση, και επειδή η κρίση δεν… επιτρέπει πλέον εκδρομές ή ταξίδια, ο Πειραιάς δίνει μια ευκαιρία δωρεάν διασκέδασης και φαγητού. Δίνουν μια ευκαιρία για όλους τα Κούλουμα στον Πειραιά, σε άλλους για να διασκεδάσουν και σε άλλους για να συνδυάσουν την όποια ψυχαγωγία με παραδοσιακό ποιοτικό φαγητό, το οποίο παρασκευάζεται και διανέμεται από εθελοντές. Όσοι δεν μπορούν να συνεισφέρουν στη μεγάλη προσπάθεια αλληλοβοήθειας που γίνεται στην πόλη με χρήματα ή είδη μετέχουν με την προσωπική τους εργασία. Να σημειώσουμε ότι από τώρα οργανώνεται το Εθελοντικό Κίνημα του Πειραιά από τον δήμο και την Εκκλησία για το Πάσχα. Το σύνθημα είναι να μη μείνει κανείς τις άγιες μέρες της Ανάστασης με άδειο τραπέζι. Τόσο ο δήμος όσο και η Εκκλησία μοιράζουν καθημερινά πάνω από 4.000 μερίδες φαγητού σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, ασχέτως αν είναι Πειραιώτες ή όχι, αν είναι Έλληνες ή αλλοδαποί.

// Συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία στο κτίριο-στολίδι της οδού Κανθάρου η έκθεση-αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821 που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά. Στην έκθεση μπορεί να δει κανείς όπλα, σπαθιά, καριοφίλια κ.λπ. που χρησιμοποίησαν οι αγωνιστές της Εθνεγερσίας. Επίσης, υπάρχει η σημαία που έβαλε στα πλοία της η Μπουμπουλίνα, μια σημαία που είχαν ως λάβαρο οι Σπετσιώτες στον Αγώνα, μετάλλια αγωνιστών, οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ και πολλά άλλα. Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. Τα Σαββατοκύριακα λειτουργεί μόνο το πρωί.

// Το θέμα των περιπτέρων έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς, όλοι μαζί» Αντώνης Καλογερόπουλος. Όπως είπε, τα πολλά εγκαταλελειμμένα περίπτερα που υπάρχουν αποτελούν εστίες μόλυνσης και παραβατικότητας, και θα πρέπει ο δήμος να παρέμβει για την απομάκρυνσή τους.

// Διακόσια έντεκα κιλά θαλασσινών κατέσχεσαν από πλανόδιους πωλητές που δεν είχαν νόμιμες άδειες ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, τα οποία διατέθηκαν για κατανάλωση στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας στον Δήμο του Πειραιά, στο Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Αγίου Φανουρίου στη Δραπετσώνα και στο Ίδρυμα Ορθόδοξος Χριστιανική Αδελφότης «Ο Λυτρωτής» στον Πειραιά.

// Απίστευτο, κι όμως αληθινό: Η Διεύθυνση του ΟΑΕΔ στον Πειραιά έχει ανακοινώσει πως για να δεχθεί να εγγράψει κάποιον νεοπροσλαμβανόμενο σε κάποια επιχείρηση θα πρέπει η επιχείρηση να στείλει τη σχετική αναγγελία ηλεκτρονικά. Όμως το σύστημα που έχει εγκαταστήσει γι’ αυτήν τη δουλειά δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να βάζει πρόστιμα καθυστερημένης αναγγελίας στους επιχειρηματίες! Εμείς ένα έχουμε να πούμε: Είτε λειτουργεί είτε όχι αυτό το μηχάνημα, είναι δυνατόν να δυσκολεύουμε τη ζωή όσων θέλουν να κάνουν κάποια πρόσληψη; Γιατί δεν δέχονται οι υπάλληλοι τα έγγραφα και τα θέλουν μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο; Κι αφού έχουν καταγγελίες πως δεν λειτουργεί το μηχάνημά τους, γιατί δεν το επισκευάζουν; Θα παρακαλέσουμε όποιον είναι αρμόδιος να δώσει μια απάντηση γρήγορα για αυτήν την απίστευτη γραφειοκρατία, πίσω από την οποία οχυρώνονται ορισμένοι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι.

// Τελικά, ποιος είναι ο εργολάβος που κάνει εργασίες -αφιλοκερδώς, κατά τον δήμαρχο Κερατσινίου- στο Καστράκι; Γιατί άραγε εργάζεται αφιλοκερδώς; Έχει άδεια για τις εργασίες που κάνει; Υπάρχει άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία; Εν αναμονή απαντήσεων… Αν υπάρχουν…

// Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζαχαρίας Ζούπης ζήτησε από τον δήμαρχο Λουκά Τζαννή να φέρει προς συζήτηση την πρόταση της ΔΕΗ για τα επιπλέον 25 χρόνια που θέλει να λειτουργήσει το εργοστάσιό της στην περιοχή. Ενώ ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί να τη φέρει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αυτό δεν έγινε. Τι συμβαίνει άραγε; Τι ζητάει η ΔΕΗ και δεν θέλει να το αποκαλύψει; Αληθεύει ότι η πρόταση είναι τελικά «καυτή πατάτα»!

// Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, το αρμόδιο δικαστήριο καταδίκασε την ΕΥΔΑΠ να πληρώσει 5,6 εκατ. ευρώ για τα τέλη διέλευσης των αγωγών της από περιοχές του δήμου. Το γεγονός αφήνει έκθετους εκείνους που ήθελαν σώνει και καλά να μην αναλάβει την υπόθεση η νομική υπηρεσία του δήμου αλλά κάποιο νομικό γραφείο με ποσοστό 7% του ποσού που θα επιδικαζόταν. Δηλαδή, αν είχε πάρει την υπόθεση, θα του κατέβαλλε σήμερα ο δήμος περίπου 400.000 ευρώ, τα οποία τώρα γλίτωσε.

// Με απόφαση-αστραπή ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης σφράγισε το λατομείο Αγγέλου στη Σαλαμίνα επειδή είχε προχωρήσει σε εξόρυξη και απόληψη αδρανών υλικών σε έκταση για την οποία δεν υπήρχε άδεια και έγκριση επέμβασης. Με την ίδια απόφαση, τα παρανόμως εξαχθέντα λατομικά προϊόντα περιέρχονται στην Περιφέρεια Αττικής, εκποιούνται με πλειοδοτική δημοπρασία και το προϊόν περιέρχεται σ’ αυτήν.

// Στη συγκρότηση μεικτών κλιμακίων ελέγχων λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου. Στα κλιμάκια αυτά θα συμμετέχουν υπάλληλοι των ελεγκτικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, υπάλληλοι των οικείων δήμων αλλά και φορείς της περιοχής. Η συγκρότηση των κλιμακίων ελέγχου στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών και την πάταξη του φαινομένου του παραεμπορίου.

// Ερώτηση για το αν πρόκειται να παραχωρηθούν σε ιδιώτες οι πλαζ στα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα και αν θα υπάρχει ελεύθερος χώρος για τους πολίτες υπέβαλε στη Βουλή πριν τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλος. Με εντολή δημάρχου ο εντεταλμένος σύμβουλος Γ. Αγγελόπουλος ετοίμασε μέσα σε λίγες ώρες μία απάντηση, με άρτια νομική τεκμηρίωση που αποτυπώνει όμως επακριβώς και την κοινωνική διάσταση του θέματος και μέσω του γενικού γραμματέα του δήμου Στ. Διαμαντίδη προωθήθηκε στη Βουλή. Στην απάντηση επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται για παραχώρηση ούτε για ιδιωτικοποίηση, αλλά για ενοικίαση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ορισμένων τετραγωνικών μέτρων προκειμένου οι ιδιώτες να δημιουργήσουν συγκεκριμένες εγκαταστάσεις βάσει προδιαγραφών που έχει δώσει ο δήμος. Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι η πρόσβαση στην παραλία θα είναι ελεύθερη για όλους και θα πληρώνουν μόνο όσοι κάνουν χρήση καθισμάτων και ομπρελών του ιδιώτη. Οι υπόλοιποι σ’ έναν χώρο κατά πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτόν που θα εκμεταλλεύεται ο επιχειρηματίας θα μπορούν να κάνουν αθλοπαιδιές, ηλιοθεραπεία κ.λπ. Επίσης ο επιχειρηματίας θα είναι υποχρεωμένος να διαθέτει αριθμό ομπρελών και καθισμάτων δωρεάν σε λουόμενους.

// Από την Καθαρά Δευτέρα ολόκληρος ο ορθόδοξος κόσμος αρχίζει να προετοιμάζεται ψυχικά και σωματικά για την αναβίωση -όπως κάθε χρόνο- του Θείου Πάθους, που θα οδηγήσει εκ του ασφαλούς στην Ανάσταση. Είναι μια μεγάλη περίοδος προσευχής και νηστείας, στην οποία έχουμε όλοι την ευκαιρία να ψαχτούμε μέσα μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να μετανιώσουμε γι’ αυτά για να αξιωθούμε, όπως ο ληστής εν τω σταυρώ, τη δική μας Ανάσταση. Η Μητρόπολη του Πειραιά έχει προγραμματίσει σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων, που θα πλαισιώνουν τις ιερές ακολουθίες του Ακάθιστου Ύμνου, του Μικρού και Μεγάλου Αποδείπνου και τις λειτουργίες των Προηγιασμένων, για να βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει το νόημα των ημερών αλλά και να τον ενισχύσει πνευματικά στον αγώνα που δίνει για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ θα επισκεφθεί όλες τις ενορίες της επικράτειάς του και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο του Λυτρωτή, ο οποίος ενσαρκώθηκε τα Χριστούγεννα και οδεύει προς το εκούσιο μαρτύριό του, το οποίο θα μας ανοίξει τον δρόμο της σωτηρίας. Καλή Σαρακοστή!


Σχολιάστε εδώ