ΖΙΖΑΝΙΟΝ

*** Είναι γνωστή για τη σεμνότητά της η σύζυγος του πρωθυπουργού, η Γεωργία, όπως τη φωνάζουν όλοι. Μακριά από τους φακούς, μόνιμα σε δεύτερο πλάνο. Στη σκιά του Αντώνη πάντα. Ποιος ο λόγος της αναφοράς, θα διερωτηθούν φίλοι αναγνώστες. Κανένας. Ένας και μόνο. Έτυχε να περνάω από τον κάτω δρόμο του Μαξίμου, τη βραδιά που ήταν η εκδήλωση για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και είδα τη σύζυγο του πρωθυπουργού να μπαίνει από την πίσω πόρτα του Μαξίμου, για να πάνε με τον Αντώνη στο Μέγαρο Μουσικής για την εκδήλωση. Λέω έτυχε. Το έψαξα. Και έμαθα ότι ποτέ η κυρία Σαμαρά δεν μπαίνει από την κύρια είσοδο, από την Ηρώδου Αττικού.

*** Το εισιτήριο για επιστροφή στα γνώριμα λημέρια θα διεκδικήσει ο Αλέκος Αλαβάνος του χρόνου τον Μάη στις ευρωεκλογές, με το κόμμα – φορέα που θα έχει ευαγγέλιο το «Σχέδιο Β» και δεν θεωρεί ταμπού το ευρώ.

*** Άρχισαν οι μετακομίσεις στην πολύπαθη Β΄ Αθήνας, που όλοι οι επαρχιώτες βουλευτές θεωρούν, λογω των πολλών εδρών που έχει, ότι είναι ασφαλές καταφύγιο για επανεκλογή. Ο κατερινιώτης Γιάννης Αμοιρίδης, από τα σοβαρά και ικανά νέα στελέχη, ο οποίος έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στη ΔΗΜΑΡ, στις εκλογές, οπότε γίνουν, θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας.

•••

Με μπερδεύεις, Πάνο Καμμένε…

Έμαθα ότι πήγες στο Στρασβούργο, αναζητώντας κόμμα για να στεγαστείς στο Ευρωκοινοβούλιο. Και έπειτα από συζητήσεις κατέληξες στο Κόμμα Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, μια και στα άλλα που κτύπησες την πόρτα δεν βρήκες ανταπόκριση. Μόνο που θα έχεις, πρόεδρε των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προβλήματα. Γιατί το κόμμα αυτό θεωρείται το πιο φιλοτουρκικό του Ευρωκοινοβουλίου, με έντονα ανθελληνικές θέσεις. Και ποτέ δεν μας στήριξε τώρα, στην κρίση που περνάμε. Πάνο, κανένας δεν σου είπε τι θεό πιστεύουν αυτοί οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί Μεταρρυθμιστές; Εγώ, πάντως, μόλις έμαθα τα καθέκαστα, σε ενημερώνω και αμαρτία ουκ έχω..


Σχολιάστε εδώ