επί του πιεστηρίου

Τα κατάφεραν οι κυβερνώντες να τους βγάλουν και αυτούς στους δρόμους. Και στη σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι των αποστράτων είπαν ξεκάθαρα στον πρωθυπουργό ότι με τις περικοπές και τις μειώσεις στις συντάξεις, που φθάνουν στο 60%, μας στέλνετε στη Χρυσή Αυγή. Πώς είναι δυνατόν, ρώτησε ο Σαμαράς, γιατί; Και η απάντηση που έδωσε ένας πρώην ναύαρχος ήταν: Γιατί πεινάμε πρόεδρε.

Τέλος και ο κύριος ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος. Ας πρόσεχε πού έβαζε την υπογραφή του όταν ήταν αφεντικό στη ΔΕΗ. Το ίδιο θα συστήσουμε στον διάδοχό του στο καυτό γήπεδο των αποκρατικοποιήσεων, όπου τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα είναι αδίστακτα. Ο Στέλιος Σταυρίδης, τον οποίο αστραπιαία επέλεξε ο πρωθυπουργός –τον βρήκε στο ησυχαστήριο του, στην Κεφαλονιά, και τηλεφωνικά του ανακοίνωσε το μαντάτο–, είναι πετυχημένος άνθρωπος της αγοράς, ξέρει τις παγίδες. Άλλωστε το 1992, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως πρόεδρος της ΑΓΕΤ και των ΕΛΠΕ, είχε χειριστεί ανάλογες με τις σημερινές καταστάσεις. Όμως δεν πουλιούνται όλα και ούτε μπιτ παρά, γιατί υπάρχει και αύριο και μπορεί να τραβιέσαι μια ζωή. Πώς μπορείς να πουλήσεις τον ΟΠΑΠ για 350 εκατομμύρια ευρώ, όταν η χρηματιστηριακή του αξία σήμερα είναι πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι το 32%, που έχει το Δημόσιο, κάνει περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ. Άσε που για πολλούς είναι αδιανόητη η πώληση του ΟΠΑΠ, γιατί είναι η χρυσοτόκος όρνιθα.

Ευχόμαστε πάντως στον Στέλιο Σταυρίδη να τα καταφέρει, λειτουργώντας με απόλυτη διαφάνεια και ανοικτές πόρτες.

Το ΣΔΟΕ τους φταίει για το κουκούλωμα επί δυόμισι χρόνια της λίστας Λαγκάρντ. Την έκρυβαν οι προστάτες του δημοσίου συμφέροντος και τώρα ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα, για να φορτώνουν τις δικές τους πομπές. Έχουν την απαίτηση να κάνει το ΣΔΟΕ μέσα σε έναν μήνα αυτά που δεν έγιναν δυόμισι χρόνια. Η απάντησή τους είναι ότι το ΣΔΟΕ θα εξαντλήσει τον νόμο κατά γράμμα – εμείς, λένε, βάζουμε υπογραφή.

Βαρύτατες οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό για παιδιά που έπασχαν από καρδιοπάθειες και έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας καθυστερήσεων στο Ωνάσειο. Μπρος στη σωτηρία ενός παιδιού κανένα επιχείρημα δεν έχει ισχύ, του τύπου «εμείς είμαστε ιδιωτικό νοσοκομείο και δεν αναλαμβάνουμε ανασφάλιστα παιδιά». Δηλαδή, αν καταλαβαίνουμε καλά, θα αφήσεις ένα παιδί να πεθάνει γιατί είναι ανασφάλιστο; Και μόνο που το λένε ανατριχιάζεις. Είναι επίσης απίστευτο, την ώρα που κινδυνεύουν παιδάκια που έχουν την ατυχία να έχει πρόβλημα η καρδούλα τους, να κλείνει η καρδιοχειρουργική μονάδα του «Αγία Σοφία» λόγω έλλειψης προσωπικού! Ο υπουργός Υγείας δεν μπορεί να μην έχει υπόψη του όλα αυτά τα τραγικά, το ερώτημα είναι τι έκανε; Ή θα πρέπει να παρέμβει ο πρωθυπουργός για να μη χαθούν άλλες ζωές;

Πανικό έχουν προκαλέσει στα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια οι εξελίξεις που σημειώνονται στο λιμάνι του Πειραιά, που μεταλλάσσεται πλέον σε πύλη εισβολής της Κίνας στην Ευρώπη. Η συμφωνία της COSCO με τη Hewlett-Packard και η κίνηση να περάσει ο ΟΛΠ υπό τον έλεγχο του κινεζικού κολοσσού έχουν ανησυχήσει τα μεγάλα ευρωπαϊκά λιμάνια, γιατί διαβλέπουν ότι θα χάσουν μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που έχουν ως τώρα. Ποιο είναι το μήνυμα που βγαίνει; Ένα και μόνο. Επιβεβαιώνονται στην πράξη οι τεράστιες δυνάμεις που έχει η Ελλάδα, τις οποίες αν τις αξιοποιήσουμε σωστά, θα κινούμαστε παράλληλα με αυτούς που σήμερα μας κουνάνε το δάκτυλο και θέλουν να μας πνίξουν για να εκμεταλλευτούν το χρυσάφι που έχει η πατρίδα μας, που είναι η γεωπολιτική και η εμπορική θέση της.


Σχολιάστε εδώ