Ανθ’ ημών…

Κανένας απ’ όσους διαφωνούσαν ή εξέφραζαν προβληματισμούς και επιφυλάξεις σε πολιτικές και χειρισμούς του Ευάγγ. Βενιζέλου δεν αποπειράθηκε να εμφανιστεί ως «εναλλακτική λύση» για το πόστο του γραμματέα, ενώ ο κ. Βενιζέλος περιέλαβε τελικά στην πρότασή του για μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και ορισμένα επώνυμα στελέχη που διατηρούσαν επιφυλάξεις με την πολιτική του, όπως ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Μιχ. Καρχιμάκης, η Φ. Γεννηματά, σε μια ένδειξη «γενναιοψυχίας», αλλά και ως προσπάθεια αποφυγής εσωκομματικών τριβών. Ωστόσο, τα επώνυμα αυτά στελέχη υποσκελίστηκαν σε ψήφους από τους αμιγείς βενιζελικούς, που έφεραν το «άρωμα» της «ανανέωσης» και της «εισόδου της νέας γενιάς».

Η μόνη γρατζουνιά για τον κ. Βενιζέλο ήταν η μη εκλογή στο Πολιτικό Συμβούλιο της Συλβάνας Ράπτη, ενώ και τα στελέχη που αυτοπροτάθηκαν (και συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική εισήγηση του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ) ανήκουν στο ρεύμα του κ. Βενιζέλου και κατάφεραν να εκλεγούν. Αυτό στοίχισε και τη μη εκλογή της Άσπας Παπαθανασίου (που δεν πρόσκειται στο Βενιζελικό μπλοκ, αλλά περιλαμβανόταν στην πρόταση του προέδρου). Ο κ. Σαουλίδης, που ναι μεν πρόσκειται στον κ. Βενιζέλο, αλλά αυτοπροτάθηκε αφού δεν περιλαμβανόταν στην πρόταση, κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σε ψήφους για το Πολιτικό Συμβούλιο.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε το ότι ο νέος γραμματέας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκλέχθηκε με ποσοστό 66% χωρίς αντίπαλο.

Έλαβε 109 ψήφους από τους 168 ψηφίσαντες (η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή αριθμεί 179 μέλη), 3 άκυρα και 56 λευκά. Ιδιαίτερα προβληματισμένος με τις εξελίξεις ήταν ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, που δεν έθεσε υποψηφιότητα για το Πολιτικό Συμβούλιο, ο οποίος διαμήνυε πως οι σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ είναι οριακές και πως «δεν ήταν αυτό το μήνυμα του συνεδρίου».

Ο κ. Βενιζέλος στην εισήγησή του πρότεινε για τα 13 άτομα που θα εκλέγονταν για Πολιτικό Συμβούλιο τις: Φώφη Γεννηματά, Τόνια Αντωνίου, Χαρά Κεφαλίδου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Συλβάνα Ράπτη, Άσπα Παπαηλιού και τους: Πάρη Κουκουλόπουλο, Κώστα Σκανδαλίδη, Θάνο Μωραΐτη, Παναγιώτη Αλαμάνο, Μιχάλη Καρχιμάκη, Κυριάκο Πιερρακάκη και Χρήστο Παπαστεργίου.

Υποψηφιότητα για θέση στο Πολιτικό Συμβούλιο υπέβαλαν και οι: Αντώνης Σαουλίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Κώστας Μπελτεγρής (αυτοπροτάθηκαν).

Εξελέγησαν τελικά κατά σειρά ψήφων οι:
Αντώνης Σαουλίδης 61
Παναγιώτης Αλαμάνος, Θάνος Μωραΐτης 60
Τόνια Αντωνίου 58
Κ. Σκανδαλίδης, Νάντια Γιαννακοπούλου 56
Χαρά Κεφαλίδου 55
Μιχάλης Καρχιμάκης 54
Φώφη Γεννηματά 53
Κυριάκος Πιερρακάκης 46
Βασίλης Κεγκέρογλου 43
Κώστας Μπελτεγρής 41
Πάρης Κουκουλόπουλος 40
Χρήστος Παπαστεργίου 37 (δεν εξελέγη)
Άσπα Παπαηλιού 31 (δεν εξελέγη)
Συλβάνα Ράπτη 23 (δεν εξελέγη)

Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε -και έγιναν αποδεκτοί διά βοής- για τη συγκρότηση Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου τους: Σοφία Αδάμ, Γιάννη Λύτρα, Ανδρέα Μακρυπίδη, Θανάση Παπαγεωργίου και Ειρήνη Συνετάκη.

Διά βοής έγινε αποδεκτή και η πρόταση του κ. Βενιζέλου νέος Συνήγορος του Μέλους και του Φίλου του ΠΑΣΟΚ να είναι ο Βαγγέλης Αργύρης. Την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης θα συγκροτούν, έπειτα από πρόταση του κ. Βενιζέλου που έγινε διά βοής αποδεκτή, οι: Γιώτα Γαζή, Κωνσταντίνα Βακαλοπούλου, Βάσω Σουλαδάκη, Γιώργος Αλιβιζάκης, Χρήστος Γκόγκας, Χρήστος Δρούζιας, Βασίλης Νούσιας, Δημήτρης Σαλτούρος και Θοδωρής Τσίκας.

Οι προτάσεις του κ. Βενιζέλου για τους τομείς πολιτικής δράσης του Κινήματος, έχουν ως εξής:
Οργανωτικού: Λευτέρης Κατσικαρέλης
Συνδικαλιστικού: Δημήτρης Λιντζέρης
Αγροτικού και Συνεταιρεστικού: Θανάσης Παπαδόπουλος
Επιστημονικού: Νίκος Μίλης
Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων: Μανόλης Όθωνας
Γυναικών: Ζέφη Δημαδάμα
Απόδημου Ελληνισμού: Κώστας Τάτσης
Αυτοδιοίκησης: Φώτης Χατζημιχάλης
Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού: Αθηνά Δρέττα

Κατατέθηκαν, τέλος, δύο αυτοπροτάσεις για τους τομείς, του Γιάννη Αξαρλή για τον τομέα Αυτοδιοίκησης και του Γιώργου Φραγκίδη για τον τομέα Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων.


Σχολιάστε εδώ