Ψηφιακός και ο 902 TV

Το Σάββατο 2 Μαρτίου η Ραδιοτηλεοπτική, σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη», ανακοίνωσε πως «η τηλεόραση του 902 «περνά» στο ψηφιακό καθεστώς μετάδοσης, παρέχοντας στους τηλεθεατές όλα τα σχετικά πλεονεκτήματα της ποιότητας του ψηφιακού σήματος», συνεργαζόμενη με την Digea, την εταιρεία των σταθμών εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι πριν από δύο μήνες είχαν καταγγείλει τον σταθμό! Το ΚΚΕ, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, αποφάσισε να δράσει ως επιχειρηματίας και να προστατεύσει το περιουσιακό του στοιχείο, που είναι η άδεια που έλαβε το 1993.

Η σύγκρουση 902 TV και ιδιωτών για τον Χατζηνικολάου

Θυμίζουμε ότι ο «Ριζοσπάστης» ανακοίνωσε στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 πως με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής «η τηλεόραση του 902 παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της», αποδίδοντας την «εξέλιξη αυτή στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας με την ψηφιακή τηλεόραση». Ακολούθησε η υποβολή του σχετικού αιτήματος προς το ΕΣΡ και στη συνέχεια η αίτηση ανάκλησης, κατά τη διάρκεια των επαφών με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την εξαγορά του σταθμού. Η Ραδιοτηλεοπτική, μέσω του «Ριζοσπάστη», στις 9 Ιανουαρίου 2013 δήλωσε πως ανοίγει εκ νέου τον σταθμό για να απαντήσει σε όσους επιδιώκουν «την αφαίρεση της άδειας». Ήταν η εποχή που πύκνωναν οι πιέσεις για να μη γίνει η συνεργασία με τον Ν. Χατζηνικολάου, πιέζοντας μέχρι και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας να διατάξει το ΕΣΡ να κάνει έρευνα. Η ΕΙΤΗΣΕΕ στις 10 Ιανουαρίου με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «παρεμπόριο συχνοτήτων, με την ανοχή του κράτους και τη διαχρονική αβελτηρία του ΕΣΡ». Από πλευράς ιδιοκτησίας σταθμού δηλώθηκε, ότι «…έχει κερδίσει στην πράξη την άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και θα την υπερασπισθεί με κάθε τρόπο!». Τελικά, ο 902 TV θα εκπέμψει ψηφιακά, ενώ προηγήθηκαν και επαφές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τη συχνότητα, γεγονός που προκάλεσε την καταγγελία της «Αυγής».

Δέσμευση «διατήρησης» του 902 TV

Η Ραδιοτηλεοπτική πως κατέθεσε στην Digea εγγυητική επιστολή τράπεζας για να μπορεί το κανάλι να εκπέμψει ψηφιακά.

Παράλληλα με το ψηφιακό σήμα ο 902 TV, όπως και οι υπόλοιποι σταθμοί, διατηρεί και την αναλογική μετάδοση. Οι ψηφιακές συχνότητες ανά κέντρο εκπομπής και περιοχή είναι: Ακαρνανικά (Αιτωλοακαρνανία) 37, Πλάκα (Αλεξανδρούπολη) 32, Αίγινα και Υμηττός 47, Φιλίππειο και Χορτιάτης (Θεσσαλονίκη) 29, Ξυλόκαστρο 43, Δοβρούτσι (Θεσσαλία) 29, Αρόη (Πάτρα) 46 και Μόντε Σμιθ (Ρόδος): 38.


Σχολιάστε εδώ