Καταγγελίες για «συμμορίες στην ΕΡΤ» και «ελάχιστες αξιοκρατικές προσλήψεις»!
Η απόφασή του αυτή, με την καταγγελία περί «συμμοριών» και ρουσφετιών, προκάλεσε αμηχανία στην κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα άνοιξε και την όρεξη ορισμένων για να διεκδικήσουν τις θέσεις που θα μείνουν κενές. Έκπληξη προκαλεί η εμμονή της ΔΗΜΑΡ για την περίπτωση του Γιώργου Μπράμου και τον διορισμό συγκεκριμένων ατόμων στο Ραδιομέγαρο.
Μέχρι και σήμερα ο Νίκος Σίμος τελεί υπό παραίτηση και αρνείται να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο, ενώ τελικά δεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά την περασμένη Δευτέρα. Καμία τοποθέτηση έως τώρα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Σίμο Κεδίκογλου, τον σύμβουλο Γ. Μουρούτη, που γράφει στο twitter για τα πάντα, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ!
Επίμαχο ζήτημα, ο τρόπος λειτουργίας της ΕΡΤ από την τρικομματική κυβέρνηση. Στο τελευταίο ΔΣ της εταιρείας ο Ν. Σίμος, αφού πρώτα ζήτησε από τη γραμματέα να αποχωρήσει από την αίθουσα, μίλησε για «συμμορία» που λειτουργεί επί χρόνια και ανεξαρτήτως κυβερνήσεων στην ΕΡΤ. Επίσης, αναφέρθηκε στην πίεση που δέχθηκε από τη ΔΗΜΑΡ προκειμένου να αντικαταστήσει ο Γ. Μπράμος τον Κώστα Σπυρόπουλο στη θέση του γενικού διευθυντή Τηλεόρασης. Η ΔΗΜΑΡ, για έναν ανεξήγητο λόγο, παραμένοντας σιωπηλή στα περισσότερα απ’ όσα έχουν γίνει στο Ραδιομέγαρο, θεωρεί πως η θέση αυτή της ανήκει και είναι κομματική! Ο Νίκος Σίμος αναφέρθηκε επίσης στις πιέσεις που υπήρξαν και από τα τρία κόμματα για την επάνοδο της Έλλης Στάη. Η αναφορά σε «συμμορία» από τον Ν. Σίμο πυροδότησε την ατμόσφαιρα. Η απάντηση ήρθε δημόσια από τον Τέλη Σαμαντά, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως η επιλογή του Γ. Μπράμου ήταν «μία από τις ελάχιστες αξιοκρατικές», σημειώνοντας, κάτι που είναι αλήθεια, πως την είχε υπογράψει ο Νίκος Σίμος. Υπάρχει ένα κομβικό σημείο, που υπό κανονικές συνθήκες θα προκαλούσε εισαγγελική έρευνα. Οι σοβαρές καταγγελίες του Ν. Σίμου περί «συμμορίας» και η παραδοχή από τον Τ. Σαμαντά πως οι περισσότερες από τις προσλήψεις δεν είναι αξιοκρατικές. Παρ’ όλα αυτά, η πλειονότητα του ΔΣ τις έχει αποδεχθεί. Και μόνο η αντικατάσταση ανά δίμηνο των γενικών διευθυντών δείχνει πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τις επιθυμίες των κομμάτων και τις πραγματικές ανάγκες που έχει η ΕΡΤ.
Ενόχληση υπάρχει στη ΝΔ για τη στάση του Ν. Σίμου και λόγω του ότι δεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Η θέση του δημοσιογράφου ήταν πως δεν ήθελε να αυξήσει την ένταση με αυτά που θα έλεγε. Τώρα, στην περίπτωση που ο Ν. Σίμος επιμείνει στην παραίτηση, θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, με ρόλο ενδεχομένως στον Τζ. Καλημέρη και ανάληψη μεγαλύτερων ευθυνών από τον Αι. Λιάτσο. Στη θέση υπάρχει σκέψη να τοποθετηθεί πρόσωπο από τον τραπεζικό κλάδο, αν και υπάρχουν και κομματικές υποψηφιότητες, ενώ ακούγεται και το όνομα του Ροδόλφου Μορώνη.