επί του πιεστηρίου

Μια έρευνα, που θα μπορούσε να γίνει χωρίς να ξεσηκωθεί ένα ολόκληρο χωριό, κατάφερε να εξελιχθεί σε πολεμική αναμέτρηση, να πάρει την πρώτη θέση σε όλα τα κανάλια. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Το μήνυμα και πάλι σαφέστατο. Δεν είναι η λύση για κάθε πρόβλημα τα ΜΑΤ, ο διάλογος είναι και τα επιχειρήματα, ώστε να πεισθεί ο πολίτης ότι η εξόρυξη του χρυσού, με διασφαλισμένη την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είναι προς το συμφέρον του. Και μέχρι τώρα, στον τομέα ενός πειστικού και ειρηνικού διαλόγου, η κυβέρνηση έχει πάρει βαθμό κάτω από τη βάση.

Αν το όνειρο της Χρυσής Αυγής είναι τα κρεματόρια, τότε σε λάθος χώρα είναι. Άλλοι, βορειότερα, έχουν κατοχυρωμένη την αποκλειστικότητα. Προς τα εκεί θα πρέπει να μετοικήσουν, όπου ίσως να υπάρχουν ακόμη ευήκοα ώτα, απομεινάρια του Χίτλερ. Και με βαση αυτά που πρεσβεύουν τα στελέχη της και δεν έχουν καμία αναστολή να μιλήσουν για… σαπούνια, θα πρέπει να αλλάξει τίτλο και να λέγεται Σκοτεινή Αυγή.

Αρκετοί διερωτώνται, με αυτές τις ακρότητες που λένε, τις οποίες η ανθρωπότητα, μηδενός εξαιρουμένου, τις έχει πληρώσει με ποταμούς αίματος και εκατόμβες νεκρών, δεν καταλαβαίνουν ότι χάνουν; Όχι, γιατί αντίθετα νομίζουν ότι τώρα, με την κρίση, κερδίζουν τους απελπισμένους, εκείνο τον κόσμο που έχει χάσει πάρα πολλά, είναι ένα βήμα πριν από τον γκρεμό και θέλουν να βγάλουν το… μάτι των πολιτικών, που θεωρούν υπεύθυνους -και όχι άδικα- για την τραγωδία που ζουν. Το κλίμα εκμεταλλεύονται. Απόδειξη, ότι πριν από το 2009 η Χρυσή Αυγή ήταν ανύπαρκτη. Γέννημα της κρίσης είναι. Μπορεί εύκολα να αντιμετωπισθεί, αν τα κόμματα αντιληφθούν την αποστολή τους, που ποτέ δεν τη σκέφθηκαν. Την κοινωνική τους προσφορά, την παρουσία τους δίπλα στον άνθρωπο και όχι να τον θυμούνται οταν γινονται εκλογές. Δεν φταίει η Χρυσή Αυγή ή ο Κασιδιάρης επειδή αφήσαμε αφύλακτες τις Θερμοπύλες. Διερωτήθηκαν όλοι εκείνοι, που ξαφνικά ξύπνησαν και κάνουν τους εισαγγελικούς κατηγόρους, ποιες είναι οι δικές τους ευθύνες; Ώρα είναι να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν και υποχρεώσεις σε αυτήν την πατρίδα. Από κει και πέρα, εδω θα ειμαστε, η Χρυσή Αυγή θα είναι το θύμα του φιδιού που εξέθρεψε… Όσο και αν ηχεί παράταιρα, κάτι προσφέρει η Χρυσή Αυγή. Αναγκάζει τον κόσμο να ξυπνήσει και να χωνέψει τι τον περιμένει, όσο οι Θερμοπύλες είναι αφύλακτες. Ανοικτές στον Εφιάλτη…


Σχολιάστε εδώ