Διώκεται για κακούργημα ο Αθανασόπουλος

Τίποτε τελικά δεν της πάει καλά της τρικομματικής κυβέρνησης. Ακόμη και στις επιλογές προσώπων που τοποθέτησε σε κρίσιμους Οργανισμούς αποκαλύπτεται ότι κάποιοι είχαν εκκρεμότητες με την Δικαιοσύνη. Αυτή την φορά σειρά έχει ο πρώην διοικητής της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος και σήμερα πρόεδρος του κρίσιμου ΤΑΙΠΕΔ.

Την Παρασκευή η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατά του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για σύμβαση που υπέγραψαν το 2007 με την εταιρεία ΜΕΤΚΑ που φέρεται να ζημείωσε κατά 100.000.000 ευρώ την ΔΕΗ. Ο σημερινός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλος ήταν τον Φεβρουάριο του 2007 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Η σύμβαση αφορούσε την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου για μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης ο κ. Αθανασόπουλος δεν μπορεί να παραμείνει προεδρος ενός οργανισμού, για τα μελη του οποίου δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή σκιά. Και κανονικά θα επρεπε να ειχε υποβάλει την παραίτησή του απο την Παρασκευή αμέσως μετα την ανακοίνωση της άσκησης ποινικής δίωξης και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του.

Εχει εκκρεμότητες και με τη ΛΑΡΚΟ…

Να σημειωθεί ότι αίσθηση είχαν προκαλέσει σε κυβερνητικούς κύκλους και στη Λ. Συγγρού, λίγες ημέρες πριν γίνει γνωστή η ποινική δίωξη κατά του Τ. Αθανασόπουλου, οι δημόσιες καταγγελίες από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στη ΛΑΡΚΟ, που κατηγορούν ανοικτά τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για μυστικές επαφές, ενόψει αποκρατικοποίησης της εταιρείας, με εκπροσώπους της σκοπιανής βιομηχανίας νικελίου.

«Τα πονηρά και βρώμικα σχέδια της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ εφαρμόζονται. Οι μυστικές τους σχέσεις με τους ανθρώπους της ΚΟΥΝΙΚΟ και της σκοπιανής θυγατρικής της συνεχίζονται. (…) Ο κος ΤΑΚΗΣ και η παρέα του πόσα ταξίδια πήγαν στα ΣΚΟΠΙΑ»; έγραφαν, μεταξύ πολλών άλλων, οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ, σε μια ανακοίνωση-φωτιά κατά του κ. Αθανασόπουλου.


Σχολιάστε εδώ