Δημιουργεί θυγατρική για τα ταλέντα του ο Ολυμπιακός

Στα ισπανικά πρότυπα θα βαδίσει ο Ολυμπιακός, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης ψάχνεται, με στόχο να δημιουργήσει μια θυγατρική ομάδα η οποία θα αξιοποιήσει τα ταλέντα που βρίσκονται στα τμήματα υποδομής των «ερυθρολεύκων». Στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν και από μία θυγατρική, η οποία υποχρεώνεται να φτάνει στην αμέσως επόμενη κατηγορία. Η δεύτερη ομάδα της Ρεάλ ή της Μπαρτσελόνα, δηλαδή, μπορεί να παίξει μόνο μέχρι τη Σεκούντα Ντιβιζιόν, τη δική μας Β’ Εθνική, ενώ σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού της Α’ ομάδας, αμέσως υποβιβάζεται και η Β’. Όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με τη Βιγιαρεάλ.

Κάτι ανάλογο θέλει να δημιουργήσει και στην Ελλάδα ο Μαρινάκης. Χρειάζεται βέβαια τη βοήθεια της ΕΠΟ για να τροποποιήσει το σχετικό καταστατικό. Ο χρόνος μέχρι το καλοκαίρι είναι περιορισμένος και λογικά όποιες κινήσεις δρομολογηθούν, θα έχουν ορίζοντα τη σεζόν 2014 – 2015. Έτσι, θα δούμε και στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό Β’, που θα λειτουργεί ως προθάλαμος για την πρώτη ομάδα των «ερυθρολεύκων».

Παράλληλα με το πλάνο για τη δημιουργία της θυγατρικής ομάδας, ο Μαρινάκης προχωράει, σε συνεργασία με τον Μίτσελ, τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού. Στον Πειραιά θέλουν να κλείσουν το ρόστερ πριν από την έναρξη της προετοιμασίας και σε όλες τις συσκέψεις κατέστη σαφές ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του μεταγραφικού μπάτζετ θα δοθεί για την απόκτηση του επιτελικού μέσου. Ο Μίτσελ θέλει έναν παίκτη με τις προδιαγραφές του Ιμπαγάσα, αλλά σε μικρότερη ηλικία και κυρίως με παραστάσεις από κάποιο ισχυρό πρωτάθλημα, ώστε να αντέξει στην πίεση του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός, πάντως, σκέφτεται να δοκιμάσει σε ρόλο 10αριού και τον Τζαμέλ Αμπντούν. Αν ανταποκριθεί ο Αλγερινός, τότε ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για δύο ακραίους επιθετικούς.


Σχολιάστε εδώ