Πρόβλημα με τους ψηλούς στον Ολυμπιακό

Η προσθήκη του Ντορόν Πέρκινς ελάχιστα διαφοροποίησε τον Ολυμπιακό στο ματς με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη. Ούτως ή άλλως, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εύκολο έργο απέναντι στην πλέον αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης. Αλλά ακόμα και σε αυτό το ματς φάνηκαν κάποιες αδυναμίες, κυρίως στον τομέα του αμυντικού ριμπάουντ. Οι παίκτες της Μπεσίκτας μάζεψαν 10 «σκουπίδια» στο καλάθι του Ολυμπιακού και επιβεβαίωσαν την αδυναμία της πειραϊκής ομάδας στα μπλοκ άουτ, που αποτρέπουν τους αντιπάλους από δεύτερες και τρίτες επιθέσεις.

Η παρατεταμένη απουσία του Δημήτρη Μαυροειδή από τους αγώνες θεωρείται ένας από τους λόγους για τους οποίους υστερούν οι πρωταθλητές Ευρώπης στα αμυντικά ριμπάουντ. Η απώλεια των οποίων μπορεί να πέρασε δίχως κόστος στο ματς της Κωνσταντινούπολης, αλλά κόντρα σε ομάδες με υψηλότερα κορμιά, όπως η Μπαρτσελόνα, η Σιένα και η Χίμκι, κάθε χαμένο ριμπάουντ μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Όπως συνέβη στον πρώτο γύρο μέσα στη Βαρκελώνη αλλά και εντός έδρας απέναντι στη Σιένα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πάντως, θεωρεί ότι η συνολική βελτίωση στην άμυνα με την προσθήκη και του Πέρκινς θα κάνει πιο δυνατό τον Ολυμπιακό και στη συγκομιδή των ριμπάουντ. Κυρίως επειδή θα υποχρεώσει τους αντιπάλους να σουτάρουν υπό αφόρητη πίεση.


Σχολιάστε εδώ