«Πράκτορες» του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΟΙΚ!

Αυτή η βασική αρχή της διεθνούς κατασκοπείας από καιρό απασχολεί και τους ανθρώπους της «τρόικας», καθώς διαπιστώνουν ότι η Αθήνα είναι… πρωτεύουσα των «διαρροών»: ουκ ολίγα «ευαίσθητα» έγγραφα και ηλεκτρονικά μηνύματα της «τρόικας» έχουν, με μυστηριώδη τρόπο, «διαρρεύσει» σε ελληνικές εφημερίδες. Γνωστό είναι, άλλωστε, ότι ο… «πολλά βαρύς» επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα, Μπομπ Τράα, επιχείρησε σχεδόν να… ανακρίνει τον αρχισυντάκτη οικονομικών θεμάτων μεγάλης εφημερίδας, προσπαθώντας με ανάρμοστα πιεστικό τρόπο να μάθει πώς έφθασε στα χέρια του απόρρητο έγγραφο του Ταμείου.

Αυτήν την εβδομάδα, η υπομονή των «τροϊκανών», αλλά και των επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, δοκιμάσθηκε σε οριακό βαθμό, όταν η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ και της Κομισιόν για τη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού βρέθηκε στα χέρια του… εχθρού. Οι εφοριακοί της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πήραν στα χέρια τους τη «φρέσκια» έκθεση, με ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2013, αλλά πρόλαβαν, πριν περάσει ο Φεβρουάριος, να τη μεταφράσουν στα ελληνικά (παρεμπιπτόντως: η μετάφραση ήταν πολύ καλή!) και να τη δημοσιεύσουν στην ιστοσελίδα τους (eforiakoi.org), από όπου την κατέβασαν όλοι οι οικονομικοί συντάκτες, αλλά και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος! Την Πέμπτη, δηλαδή την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάσθηκε να απαντήσει επίσημα, με τετρασέλιδη (!) ανακοίνωση, στο «διαρρεύσαν» κείμενο των διεθνών ελεγκτών, οι οποίοι περνούν… γενεές δεκατέσσερις την ελληνική κυβέρνηση για την απαράδεκτη κατάσταση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Πρόκειται, ασφαλώς, για έναν θρίαμβο των… κατασκόπων του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν καταφέρει να απλώσουν το δίκτυό τους ακόμη και στα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών και της «τρόικας», «τσιμπώντας» άκρως ευαίσθητα έγγραφα, που προορίζονται για πολύ λίγους και πολύ υψηλά ιστάμενους παραλήπτες. Μάλιστα, δεν τους πήρε μήνες να «ξετρυπώσουν» την έκθεση, αλλά το κατάφεραν σχεδόν αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η σύνταξή της. Η στήλη δεν μπορεί παρά να συγχαρεί τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ για την «κατασκοπική» επιτυχία της, που πρόσφερε πολλά στην ενημέρωση της κοινής γνώμης. Στον δε Μπομπ Τράα συνιστούμε, την επόμενη φορά που θα θελήσει να παραδώσει ένα απόρρητο έγγραφο στην ελληνική κυβέρνηση, να κλείσει ραντεβού με τον Γιάννη Στουρνάρα μεσάνυχτα, σε κάποια απόμερη αποβάθρα του λιμανιού και να το παραδώσει σε μικροφίλμ…

Κανείς δεν βιάζεται για ελέγχους…

Ούτε ένας, ούτε δύο: 130 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκαν να έχουν στείλει εμβάσματα μεγάλων ποσών σε τράπεζες του εξωτερικού! Αυτό πληροφορηθήκαμε, μεταξύ πολλών άλλων, από την έκθεση της «τρόικας» για την (άθλια) κατάσταση του φοροεισπρακτικού μας μηχανισμού.

Αναφέρει, ειδικότερα, η έκθεση ότι: «Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε κατάλογο προσώπων τα οποία φαίνεται να έχουν εμβάσει ποσά σε ξένη τράπεζα. Οι έλεγχοι των δηλώσεων πόθεν έσχες των εν λόγω υπαλλήλων έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν και θα καλύψουν τόσο τις φορολογικές τους δηλώσεις όσο και τις φορολογικές δηλώσεις των συζύγων τους».

Το εύλογο, πιστεύουμε, ερώτημα της στήλης είναι απλούστατο: τα στοιχεία για τα τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό έχουν διαβιβασθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εδώ και πολλούς μήνες. Πώς είναι δυνατόν να έχουν εντοπισθεί 130 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών στις σχετικές λίστες, να έχουμε φθάσει στα τέλη Ιανουαρίου 2013 (τότε ολοκληρώθηκε η σύνταξη της έκθεσης της «τρόικας» για τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό) και ακόμη να προγραμματίζονται, για να «ξεκινήσουν πολύ σύντομα» οι απαραίτητοι έλεγχοι πόθεν έσχες; Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, αν όχι να έχουν ολοκληρωθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα; Αν το υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί τόσο πολύ να ελέγξει ακόμη και τα του οίκου του, τι να περιμένουμε για όλα τα υπόλοιπα, φίλτατε Γ. Στουρνάρα;


Σχολιάστε εδώ