Κλείνει τρύπες στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος και περνάει στην αντεπίθεση

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ μάζεψε τα χρήματα με τη μορφή χορηγιών από ισχυρούς επιχειρηματίες, ενώ και ο ίδιος έβαλε ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων. Από δω και πέρα, η μπάλα περνάει πλέον στα πόδια των υπόλοιπων μετόχων, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα διατηρήσουν τα ποσοστά τους ή θα απέχουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με φυσιολογική συνέπεια τη συρρίκνωση του χαρτοφυλακίου τους.

Ο Αλαφούζος εξασφάλισε τις υπογραφές των νυν ποδοσφαιριστών στους διακανονισμούς που πρότεινε η ΠΑΕ. Για τη συγκατάθεση των παικτών χρειάστηκε και η καταβολή ρευστού ως έναντι της συνολικής οφειλής, ενώ την Παρασκευή πληρώθηκαν στο χέρι και χρήματα που αφορούσαν τα πριμ των τελευταίων νικών που έκαναν οι «πράσινοι». Παράλληλα, οι συνεργάτες του Αλαφούζου ήρθαν σε επαφή με πρώην στελέχη της ομάδας, δηλαδή παλιούς παίκτες στους οποίους χρωστάει χρήματα ο Παναθηναϊκός. Σε κάποιους από αυτούς καταβλήθηκαν σημαντικά ποσά, ενώ από άλλους ζητήθηκε η κατανόησή τους και η υπογραφή των νέων διακανονισμών. Έτσι, στο επιτελείο του Αλαφούζου εκτιμούν ότι εξασφάλισαν το απαραίτητο πιστοποιητικό για τη συμμετοχή της ομάδας στις διεθνείς διοργανώσεις, εφόσον μπουν οι «πράσινοι» στα πλέι οφ.

Επιστροφή στη Λεωφόρο

Παράλληλα, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ήρθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Αχιλλέα Μακρόπουλο, διοικητικό ηγέτη του Ερασιτέχνη, για την επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα, το «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι διαρροές από την ΠΑΕ προαναγγέλλουν τη μετακόμιση από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Πλατανιά, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι προβλέπουν ότι οι «πράσινοι» θα δώσουν στο σπίτι τους τα ματς των πλέι οφ. Για την οριστική επιστροφή, πάντως, θα απαιτηθεί ένα σεβαστό ποσό, καθώς πρέπει να γίνουν κάποια έργα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αλλά ο Αλαφούζος διαβεβαίωσε τον Μακρόπουλο και τους συνεργάτες του ότι εξασφάλισε το απαιτούμενο κονδύλι.


Σχολιάστε εδώ