Τουριστική σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου και μουσικό σχολείο ιδρύονται στον Πειραιά

Ένα μουσικό σχολείο θα ιδρυθεί στη βόρεια Ελλάδα και ένα στη νότια. Της βόρειας Ελλάδας θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη και της νότιας στον Πειραιά! Τα οφέλη για την πόλη μας θα είναι αυταπόδεικτα.

Το σημαντικότερο είναι πως ο Πειραιάς θα είναι μία από τις δύο πόλεις της χώρας που θα έχουν ένα τέτοιο σχολείο, που η ύπαρξή του και μόνο αποπνέει κουλτούρα και πολιτιστική ανάπτυξη. Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει ακόμα τη δημιουργία τουριστικής σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου, με στόχο την δημιουργία στελεχών με ανώτατης βαθμίδας γνωστικό αντικείμενο. Η τουριστική σχολή, που θα είναι σε πρώτη φάση η μοναδική στη χώρα, θα λειτουργήσει στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

Επίσης ότι ο Κ. Αρβανιτόπουλος θα ασχοληθεί με τον Πειραιά και ως υπουργός Αθλητισμού. Έτσι, όπως αποκάλυψε μιλώντας σε εκπομπή του δημοτικού ραδιοσταθμού Κανάλι 1, μέσα στον Μάρτιο θα ανακοινώσει ευρύτατο πρόγραμμα δημιουργίας νέων αθλητικών υποδομών στην πόλη και αναβάθμισης αυτών που υπάρχουν. Τέλος, ο υπουργός αποκάλυψε ως τις αρχές του μεθεπόμενου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο. Όπως είπε, το θέμα της χρηματοδότησης της λειτουργίας του, που το έχει αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού, βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μόλις δοθεί η έγκρισή του, που αναμένεται στις επόμενες μέρες, θα γίνει δεκτή η αποδέσμευση των κονδυλίων και το θέατρο θα μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα. Τη λειτουργία του θα την αναλάβει επταμελές συμβούλιο, ενώ την ευθύνη των παραστάσεων και της εν γένει δραστηριότητάς του θα την έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής.


Σχολιάστε εδώ