Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

• Ένα εντελώς νέο πρόσωπο, που είναι έξω από τα γνωστά κομματικά κάδρα, ετοιμάζει για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος, που προβλέπω ότι δεν θα ενθουσιάσει πολλούς – και ιδιαίτερα τους μνηστήρες που έχουν βάλει στόχο τη θέση και μάλιστα έχουν αρχίσει τα παζάρια. Όπως από πάρα πολύ καλή πηγή έμαθα, πρόκειται για τον Κ. Πιερρακάκη (φωτο), ο οποίος συμμετέχει σε μια ομάδα πενήντα νέων επιστημόνων που έχουν υποβάλει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. Αναμένονται αντιδράσεις… Ήδη υπήρξε η πρώτη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που φερόταν ως το πουλέν του Βαγγέλη και ως ο νέος γραμματέας, μόλις έμαθε ότι είναι κομμένος αυτομόλησε στον Σκανδαλίδη.

• Για λίγο κράτησε η… επανάσταση και τώρα ξανά προς νέες… δόξες μαζί, ξεχνώντας τις τεράστιες μνημονιακές διαφορές. Επέστρεψαν, μετανοούντες και υπακούοντας στη φωνή του Κυρίου, ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Άντζελα Γκερέκου, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Μιχάλης Κασσής. Γνωστοί μπαρουτοκαπνισμένοι, μιλούν για τη συμφωνία που έγινε. Ποια μπορεί να είναι αυτή; Ότι δεσμεύθηκε ο πρόεδρος πώς ο Σκανδαλίδης θα… εκλέξει καμιά δεκαριά μέλη στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Το ίδιο, λένε, θα γίνει και με τους άλλους ομαδάρχες, π.χ. οι Γεννηματικοί 10 με 15, κάπου το ίδιο η Αριστερή Πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που είναι, όπως μαθαίνω, στα μαχαίρια με τον Παπουτσή, ο οποίος μπορεί να διασώσει 2-3 φίλους του στην ΚΕ.

Υπάρχει και ο Καρχιμάκης, που τελευταία έχει σηκώσει πολύ ψηλά τους τόνους και σίγουρα θα έχει και αυτός κέρδη.

• Στο μεταξύ, μέγα πρόβλημα έχει προκύψει με τους εκτός Αθηνών συνέδρους. Πολλά τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα στην Ιπποκράτους για την κάλυψη των εξόδων (εισιτήρια, βενζίνη, ξενοδοχείο, φαγητό κ.λπ.). Λεφτά δεν υπάρχουν και επομένως μη μας υπολογίζετε, διαμηνύουν. Μέχρι στιγμής, καμία απάντηση. Δεν στεναχωρεί και πολύ την ηγεσία. Από πλευράς εικόνας δεν υπάρχει ανησυχία. Θα γεμίσει η αίθουσα από «πρασινοφρουρούς» – όλο και κάποιοι έχουν απομείνει. Πάντως, κάποιοι κακεντρεχείς λένε ότι για τους δικούς της η Ιπποκράτους θα καλύψει τα έξοδα. Τα συντροφικά μαχαιρώματα τα έχει κατακυρώσει από εποχής Βάσως (αλήθεια, πού είναι αυτή η ψυχή, γιατί έχει εξαφανισθεί;) ως… ιδιοκτησία του το ΠΑΣΟΚ.

• Ωστόσο, 3 μέρες πριν από το συνέδριο της νεολαίας και 4 μέρες πριν από το συνέδριο του κόμματος είναι πολλά τα προβλήματα ως προς τις διαδικασίες που δεν έχουν λυθεί και κυρίως η διασφάλιση ότι στις ψηφοφορίες δεν θα υπάρξουν παρατράγουδα.


Σχολιάστε εδώ