Στον αέρα ο τελικός του «MasterChef»

Στη λίστα με τους απλήρωτους τεχνικούς προστίθενται τώρα και οι μοντέρ που σταμάτησαν το μοντάζ των τελευταίων επεισοδίων, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διατρέχει άμεσα κίνδυνο να κοπεί πριν καν φτάσει στον τελικό.

Την ίδια στιγμή οι τεχνικοί σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για τελικό της ντροπής και δηλώνουν ότι δεν θα συμμετέχουν σε κανένα γύρισμα για το «MasterChef», ενώ τεχνικοί που δεν εργάζονται στην παραγωγή και στους οποίους έγινε κρούση αρνήθηκαν να διευκολύνουν το κανάλι και προτίμησαν να σταθούν αλληλέγγυοι στους απλήρωτους συναδέλφους τους.

Πάντως, η τηλεμαγειρική είναι τεράστια μόδα στην Ελλάδα και οι εκπομπές μαγειρικής σε όποιες ζώνες και αν δοκιμαστούν τα τελευταία χρόνια σκίζουν από τηλεθέαση και έχουν γερούς πελάτες. Μπορεί οι τηλε-σεφ να έχουν εξελιχθεί σε… τύραννους που ωρύονται, φωνάζουν και στραβομουτσουνιάζουν γιατί η μους δεν έδεσε και η σος είναι ξινή και το κρέας δεν έχει βράσει στο ζουμί του, αλλά οι τηλεθεατές δεν πτοούνται από τις παρατηρήσεις και τα νεύρα…

Την πρωτιά στην τηλεθέαση από τις παραγωγές μαγειρικής κατέχει το «MasterChef». Πώς πάνε όμως σε θεαματικότητα οι άλλες εκπομπές;

Την εκπομπή «Παρέα στην κουζίνα» του Γιώργου Καπουτζίδη και του Ανδρέα Παπανδρέου την προτιμούν καθημερινά 350.000 τηλεθεατές. Αυτοί οι αριθμοί είναι τόσο ελπιδοφόροι που θα ετοιμαστεί και μια νέα εκπομπή μαγειρικής στο ΜEGA με τον σεφ Γιάννη Λουκάκο και την ηθοποιό Βάσω Λασκαράκη.

Στον ALPHA θεαματικά πηγαίνει η εκπομπή «Κάτι ψήνεται» καθώς την παρακολουθούν σταθερά 679.000 τηλεθεατές. Αλλά και ο Έκτορας Μποτρίνι δεν πάει πίσω. Σταθεροί οι 350.000 τηλεθεατές του!

Επίσης, την εκπομπή του Τζέιμι Όλιβερ, του διάσημου βρετανού σεφ, τη βλέπουν πάνω από 250.000 τηλεθεατές στον ALPHA, πράγμα που σημαίνει ότι δώσε συνταγή, μίξερ, χύτρα και κουτάλα στον Έλληνα και πάρ’ του το τηλεκοντρόλ.

Αν τις βάλουμε κάτω και τις μετρήσουμε, μιλάμε για πάνω από 17 τηλεοπτικές παραγωγές, ελληνικές και ξένες, που ασχολούνται με το φαγητό. Στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Παρλιάρος και οι «Γλυκές αλχημείες» συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον 330.00 τηλεθεατών, ο Βαγγέλης Δρίσκας και οι «Γεύσεις στη φύση» 249.000 τηλεθεατές, ενώ πολύ καλά τα πηγαίνει και η εκπομπή του σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη «Μαγειρεύω οικονομικά» με 284.000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο.


Σχολιάστε εδώ