στα ενδότερα των ομάδων

• Πόνεσε πολύ τον Βαγγέλη Μαρινάκη το σύνθημα των οπαδών: «Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό». Για πρώτη φορά επί προεδρίας του άκουσε τον κόσμο να αποδοκιμάζει την απόδοση των «ερυθρολεύκων» και του κόστισε η συμπεριφορά, διότι την ερμήνευσε και ως κριτική εναντίον του.

• Απάντησε, βέβαια, ο Μαρινάκης πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να πραγματοποιήσει η ομάδα του Πειραιά αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Πρακτικά, δηλαδή, δεσμεύθηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

• Πολλά θα εξαρτηθούν, βέβαια, από τον προπονητή που θα έχει ο Ολυμπιακός στον πάγκο του. Μόνο βέβαιη δεν πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Μίτσελ, ειδικά στην περίπτωση που χάσουν οι Πειραιώτες το Κύπελλο.

• Το συμβόλαιο του Ισπανού είναι ισχυρό και τον καλύπτει απόλυτα και για την επόμενη σεζόν. Αλλά ενδεχόμενη απώλεια του Κυπέλλου θα αλλάξει πλήρως τα δεδομένα και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αντικατάσταση του Μίτσελ.

• Όλα, λοιπόν, στον Ολυμπιακό θα κριθούν από την πορεία του στο Κύπελλο. Από τα αποτελέσματα θα κριθούν και ο Μίτσελ αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα χάσουν από δω και πέρα πολλά από τα προνόμια που απολάμβαναν το προηγούμενο διάστημα.

• Υπό κρίση βρίσκεται πλέον και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, αν και η απόδοση του Λιούμπομιρ Φέισα δίνει πόντους στον σέρβο τεχνικό διευθυντή των «ερυθρολεύκων». Αλλά έχουν αυξηθεί οι αμφισβητίες του, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν κάποιοι τις δικές τους ευθύνες.

• Οι δύο ήττες του Ολυμπιακού από τη Λεβάντε δημιούργησαν χαμόγελα και σε αρκετές ελληνικές ομάδες. Κυρίως στον ΠΑΟΚ και στον Αστέρα, που φιλοδοξούν να ανακόψουν την πορεία των «ερυθρολεύκων» προς το νταμπλ και να κατακτήσουν το Κύπελλο.

• Είχε προηγηθεί και η εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο, που ανέδειξε τα τρωτά σημεία του Ολυμπιακού και άνοιξε την όρεξη όσων θεωρούν ότι μπορούν να νικήσουν τους πρωταθλητές σε ένα ματς. Και αυτό είναι σημαντικό ψυχολογικό ντεσαβαντάζ για την ομάδα του Πειραιά, που έδειχνε ανίκητη εντός συνόρων.

• Στου Ρέντη, πάντως, αποδίδουν τη διπλή παράδοση στους Ισπανούς και στην έλλειψη σοβαρού ανταγωνισμού στις ελληνικές διοργανώσεις. Είναι μια άποψη που επιχειρούν να περάσουν και στον Μαρινάκη, αλλά οι οπαδοί δεν δείχνουν να τη συμμερίζονται και αποδίδουν τις δύο ήττες στην απουσία προσωπικοτήτων και στα κενά που δεν καλύφθηκαν.

• Μόνο ένας βγήκε κερδισμένος στον Ολυμπιακό από τα δύο ματς με τη Λεβάντε. Ο Αντώνης Νικοπολίδης γλίτωσε το στραπάτσο στα πρώτα βήματά του ως προπονητής και έτσι διατήρησε αλώβητο το προφίλ που χτίζει, με στόχο να πάρει κάποια στιγμή το τιμόνι των «ερυθρολεύκων» στα χέρια του ως μόνιμος τεχνικός τους.

• Το άλλοτε κραταιό ΠΟΚ δείχνει να κλυδωνίζεται προς όφελος του ΠΑΟΚ, στον οποίο αποκαταστάθηκε η ηρεμία και σε συνδυασμό με τον μεταγραφικό σχεδιασμό ο πήχης των προσδοκιών ανέβηκε πολύ ψηλά. Ο «Δικέφαλος», μάλιστα, αρχίζει να χτίζει και τη διεθνή εικόνα του, όπως αποδείχθηκε και με το αφιέρωμα του κορυφαίου αγγλικού περιοδικού στον Ιβάν Σαββίδη.

• Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη να επανακτήσει τα σκήπτρα έπειτα από 28 χρόνια, καθώς ο «Δικέφαλος» κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημά του το 1985. Κάτι θα ξέρουν οι Άγγλοι για να προαναγγέλλουν ηχηρές μεταγραφές του ΠΑΟΚ το ερχόμενο καλοκαίρι, με στόχο το τρόπαιο του πρωταθλητή.

• Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τη Λεβάντε, όμως, μπορεί να επηρεάσει και την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η Ελλάδα έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στις διεθνείς διοργανώσεις και κινδυνεύει να μείνει έξω από την κορυφαία δωδεκάδα στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

• Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα χάσει η χώρα μας το πλεονέκτημα να μπαίνει ο πρωταθλητής απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξέλιξη που θα αλλάξει πλήρως τα δεδομένα στις εγχώριες διοργανώσεις και μπορεί να διαφοροποιήσει τους σχεδιασμούς των ομάδων, ακόμα και του Ολυμπιακού.

• Η δεύτερη ομάδα στην οποία επικρατεί ηρεμία είναι ο Πλατανιάς. Χάρη στις δύο σερί νίκες, η ομάδα των Χανίων βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη και απέκτησε δικαίωμα στην ελπίδα για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

• Με τον Άγγελο Αναστασιάδη να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της αντεπίθεσης και να εξελίσσεται σε θέμα συζήτησης σε άλλες ομάδες. Ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με όσα αποτυπώθηκαν στις καθημερινές αθλητικές εφημερίδες.

• Στην ΑΕΚ έγιναν άνω κάτω με την επανεμφάνιση του Βασίλη Ξενιάδη στο προσκήνιο, καθώς ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας βρισκόταν πίσω από τη δανειοδότηση της ΠΑΕ μέσω ενός εκπροσώπου του.

• Ο Ανδρέας Δημητρέλος προσπάθησε να κρατήσει μυστικό το όνομα του δανειστή επειδή γνώριζε ότι θα προκαλούνταν έντονες αντιδράσεις. Αλλά την πάτησε επειδή οι συνεργάτες του Ξενιάδη είχαν όρεξη να κοκορευτούν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

• Στα Σπάτα τρέμουν μήπως επηρεαστεί αγωνιστικά η ομάδα από τις ενέργειες των παραγόντων. Μπορεί να έχει αποκτήσει η Ένωση πιθανότητες για είσοδο στα πλέι οφ, αλλά αρκεί ένα ανάποδο αποτέλεσμα για να βρεθεί εκ νέου σε κίνδυνο υποβιβασμού.

• Οι νίκες του Πλατανιά με τον Άρη και τον ΟΦΗ ανέβασαν σημαντικά τον συντελεστή της παραμονής. Σε συνδυασμό με την επικράτηση του Άρη επί του Παναθηναϊκού και την απίστευτη ανατροπή της Κέρκυρας κόντρα στον Πανιώνιο.

• Από δω και πέρα θα πέφτουν κορμιά σε κάθε αγώνα, αφού οι πόντοι θα μετράνε διπλά, ειδικά όταν θα κοντράρονται ομάδες με τους ίδιους στόχους. Οπότε, απόλυτα φυσιολογικά άρχισαν να ανησυχούν στην ΑΕΚ για το ενδεχόμενο να επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές σε μια περίοδο που απαιτείται αυτοσυγκέντρωση και προσήλωση στους αγωνιστικούς στόχους.

• Όσο για τον Παναθηναϊκό, η ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» προκάλεσε νέες εντάσεις ανάμεσα στους παίκτες και στους οπαδούς, ενώ στρίμωξε στα σχοινιά τον Γιάννη

• λαφούζο. Στο επόμενο αρνητικό αποτέλεσμα του «τριφυλλιού» η έκρηξη μπορεί να πλήξει ανεπανόρθωτα το προφίλ του νυν προέδρου και να δρομολογήσει εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

• Με τον Φάμπρι να βρίσκεται στην πόρτα εξόδου, αν και όπως δήλωσε: «Στοιχηματίζω υπέρ του Παναθηναϊκού ότι θα βγούμε στην Ευρώπη».

Ο Ισπανός, όμως, έχει χάσει πλέον την εμπιστοσύνη παικτών και οπαδών, άρα δύσκολα θα αποφύγει την αντικατάσταση είτε τώρα είτε στο τέλος της σεζόν.


Σχολιάστε εδώ