Προβόπουλος: Να μην πληρώνουν μόνο τα συνήθη υποζύγια

Σε μια εποχή ασφυκτικής πίεσης στους φορολογούμενους, ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να τονίσει ότι είναι αναγκαία μια ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, ώστε να κατανεμηθούν δίκαια τα βάρη και να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο τα συνήθη υποζύγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Προβόπουλος θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, προχωρώντας σε συγκεκριμένες υποδείξεις και προτάσεις προς την κυβέρνηση, εν όψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, είναι πιο αναγκαία από κάθε άλλη φορά και η απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης περνά μέσα από την αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο διοικητής της ΤτΕ αναμένεται να επισημάνει τη σημαντική πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, κάτι που διευκολύνει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από τη διεθνή αγορά και τους καταθέτες. Όμως, σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, τώρα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και για τον σκοπό αυτό απαιτείται να απορροφηθούν χωρίς άλλες καθυστερήσεις τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανάκαμψη της οικονομίας, που θα παρουσιασθούν αύριο από τον κ. Προβόπουλο, αναφέρουν ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη τοποθετείται στα μέσα του 2014. Για το τρέχον έτος, το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί σε ποσοστό 4,5%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΤτΕ.


Σχολιάστε εδώ