Ο Μίτσελ θέλει 5 πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές για τον Ολυμπιακό

Ο ισπανός τεχνικός κατέστησε σαφές ότι η παρουσία του στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας από τον Φεβρουάριο είχε στόχο την προετοιμασία και τον σχεδιασμό για την επόμενη περίοδο. Αν προσθέσουμε και τη δέσμευση του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι «θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να πάμε καλά στην Ευρώπη», το παζλ συμπληρώνεται και δείχνει την πρόθεση όλων στο Λιμάνι να αρχίσουν από τώρα τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Τα πράγματα μπορεί να μπερδευτούν με τις απαιτήσεις του Μίτσελ. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί επιτακτική ανάγκη την απόκτηση πέντε πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Θέλει δεξί μπακ, αριστερό, δύο κεντρικούς μέσους και έναν τερματοφύλακα. Όταν λέει πρωτοκλασάτους, ο Μίτσελ εννοεί παίκτες από προηγμένο πρωτάθλημα, άρα και ανταγωνιστικούς σε υψηλό επίπεδο. Το ερώτημα που γεννάται είναι ποιοι θα αποχωρήσουν για να έρθουν οι εκλεκτοί του ισπανού τεχνικού. Σίγουρα θα αποχωρήσουν από τον Πειραιά ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο Φρανσουά Μοντεστό και ο Μάρκο Πάντελιτς, που ούτως ή άλλως λήγουν τα συμβόλαιά τους. Επίσης, θα αποχωρήσει και ο Ντιακιτέ, τον οποίο έκοψε εξαρχής ο Μίτσελ.

Διχογνωμία για Γκρέκο και Μασάδο

Από κει και πέρα, δημιουργούνται ερωτήματα για το μέλλον του Λεάντρο Γκρέκο και του Πάουλο Μασάδο. Τόσο ο Ιταλός όσο και ο Πορτογάλος απέτυχαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει η απόκτησή τους. Ο Μίτσελ έχει παράπονα και από τους δύο, κυρίως από τον Γκρέκο, ενώ για τον Μασάδο θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει μέσα από τις προσθήκες των κατάλληλων παικτών στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση.

Αν, πάντως, βρεθούν αγοραστές, τόσο ο Πορτογάλος όσο και ο Ιταλός θα πουληθούν εάν επιμείνει ο Μίτσελ στην αντικατάστασή τους.

Κλειδί ο Αβραάμ

Οι αλλαγές στη μεσαία γραμμή θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του Ντέρεκ Μπόατενγκ όταν ο Γκανέζος φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας. Ο Μίτσελ τον προορίζει για βασικό και πάνω του θέλει να χτίσει τη μεσαία γραμμή της επόμενης περιόδου. Αν ανταποκριθεί ο Μπόατενγκ, ενδέχεται να βγει στο σφυρί και ο Λιούμπομιρ Φέισα, αν και τον Σέρβο δείχνει να τον εκτιμά ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.

Σημαντικό ρόλο στη μεταγραφική δραστηριότητα θα παίξει και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Αν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση όπως ήταν πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του, θα κληθεί για λύση συμβολαίου ο Πάμπλο Κοντρέρας και η οπισθοφυλακή του Ολυμπιακού θα στηριχθεί σε ελληνική τριπλέτα, στους Παπαδόπουλο, Μανωλά και Σιόβα, με μια προσθήκη στο πλευρό τους.

Επανεξέταση όλων των δανεικών

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός των «ερυθρολεύκων», πάντως, θα αρχίσει εκ των έσω. Με το ξεσκαρτάρισμα των παικτών που έχουν δοθεί δανεικοί σε διάφορες ομάδες, με τους Ανδρέα Τάτο, Γιάννη Ζαραδούκα, Ντε Βινσέντι, Ανδρέα Σάμαρη και Μάικλ Ολαϊτάν να περνούν από το κόσκινο του Μίτσελ.

Η κρίση του Ισπανού για τους πέντε προαναφερθέντες θα καθορίσει και τις επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού, αν και δύσκολα θα μείνουν στου Ρέντη περισσότεροι από τρεις παίκτες. Ο Μίτσελ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι έλληνες ποδοσφαιριστές υστερούν πολύ στην τακτική και έτσι αναμένεται να επιμείνει σε λύσεις από το εξωτερικό.


Σχολιάστε εδώ