Να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος και να γίνει λαϊκή περιουσία, λέει το ΚΚΕ

«Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ο λαός να ανακόψει τον κατήφορο, να αντεπιτεθεί και να επιφέρει τη ριζική αλλαγή που θα επιλέξει, ως το τέλος», εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στον REAL FM και στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.

Το ΚΚΕ το επόμενο διάστημα θα συνεχίζει να θέτει τη συνολική ατζέντα της πολιτικής του, που δεν θα περιορίζεται σε επιμέρους και αποκομμένα μεταξύ τους ζητήματα, αλλά θα στοχεύει στην καρδιά του προβλήματος, όπως το εκτιμά ο Περισσός.

Είμαστε, τονίζουν τα στελέχη του, «υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ, υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους και υπέρ της μετατροπής των μεγάλων επιχειρήσεων και όλων των τομέων στρατηγικής σημασίας σε λαϊκή περιουσία».

Ο λαός, είπε η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα, «πρέπει να πάρει στα χέρια του την οικονομία» και αυτό «δεν γίνεται με απόφαση της Βουλής, αυτό γίνεται με απόφαση του λαού». Πρέπει να «αποφασίσει να κάνει το άλμα, το οποίο είναι και επίπονο -δεν λέμε ότι είναι εύκολο-, αλλά είναι και μονόδρομος, καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να του λύσει προβλήματα».

Στον Περισσό, σχολιάζοντας το πανηγυρικό κλίμα που πάει να περάσει η συγκυβέρνηση, ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος της ανάπτυξης και των επενδύσεων και ότι τα δύσκολα τελειώνουν το 2013 και από το 2014 αρχίζει η ανοδική πορεία, τονίζουν ότι ακόμα και αν η πρόβλεψη του πρωθυπουργού δικαιωθεί, «ο λαός θα βρίσκεται στον πάτο και τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να δει τίποτα καλύτερο, μπορεί να περάσουν και χειρότερα μέτρα».

Κυνηγάνε επενδύσεις, λέει το ΚΚΕ, και η Ελλάδα μπαίνει πιο βαθιά σε αντιθέσεις και ανταγωνισμούς, προσθέτοντας ότι «οι επενδυτές θα έρθουν με νέες απαιτήσεις ως προς τις εργασιακές σχέσεις, ως προς το δικαίωμα στην απεργία κτλ».

Για το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να γίνουν επενδύσεις που θα δώσουν ώθηση σε όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και δεν πρόκειται επίσης να τεθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας σε όφελος του λαού.

Για να γίνουν επενδύσεις, αναφέρουν, ο λαός πρέπει να μπει στον γύψο και να δέχεται τα πάντα, να δέχεται 3 ώρες δουλειά, να δέχεται μισθό 300 και 400 ευρώ, αφού ο κάθε επενδυτής για να έρθει δεν θέλει να εξασφαλίσει μόνο κέρδη οικονομικά, θέλει να υπάρχει και ένα καθεστώς όπου δεν θα αντιδρά κανείς.

Για να λυθεί αυτή η αντίφαση, εκτιμάει το ΚΚΕ, πρέπει ο λαός να έρθει στην εξουσία, «να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος και να γίνει λαϊκή περιουσία», ενώ για τον αναπτυξιακό νόμο, που πανηγυρικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τονίζουν ότι με διαδικασίες «φαστ τρακ» η αυθαιρεσία θα περάσει στο απόγειο και θα έχουμε «θεσμοθετημένη πια αυθαιρεσία».

Με βάση και τα παραπάνω, σύμφωνα με την ανάλυση του ΚΚΕ, τα κόμματα κρίνονται από το πρόγραμμα, την πρακτική τους και το ποια συμφέροντα υπηρετούν και, ως εκ τούτου, υπάρχουν δύο στρατόπεδα: «Το εργατικό λαϊκό στρατόπεδο και το στρατόπεδο των μονοπωλίων και ορισμένων μεσαίων επιχειρήσεων που είναι στεφάνι των μονοπωλίων» και κάθε πολιτική δύναμη κρίνεται από τις πράξεις της και το «ποιο στρατόπεδο υπηρετεί».

Όποιο κόμμα λέει ότι «μπορεί να βγουν ωφελημένοι όλοι από την ανάπτυξη, λέει ψέματα», τόνισε χαρακτηριστικά Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως είναι φυσικό, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο του Περισσού, που διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία ότι από τις εκλογές έως τώρα έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στις θέσεις του και ο καθένας καταλαβαίνει τι στροφές θα κάνει εάν έρθει στην κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ