Να κάνουμε ταμείο τον Μάρτη

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντ. Σαμαράς θα έχει κύκλο επαφών με βουλευτές, με στόχο να καθησυχάσει τις ανησυχίες τους, αλλά και να τους διαβεβαιώσει για την ορθότητα (αναγκαιότητα) της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές διατυπώνουν μια σειρά διαφωνιών και υπογραμμίζουν ότι στο τέλος Μαρτίου με την έγκριση της δόσης πρέπει «να γίνει ταμείο»! Να συζητηθούν λεπτομερώς τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και να γίνουν οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε ταβέρνα της Κηφισιάς, όπου κλήθηκαν οι βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Παρόντες ακόμη ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγ. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Υγείας Ανδ. Λυκουρέντζος, ο αναπληρωτής υπουργός Μάρ. Σαλμάς, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο υφυπουργός Νικ. Παναγιωτόπουλος.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Σαμαράς έγινε αποδέκτης των σοβαρών ανησυχιών των βουλευτών για τις συνέπειες που έχει στην κοινωνία η πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και των επιφυλάξεων (ενστάσεών) τους για ορισμένα μέτρα. Απαντώντας, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και συνέστησε στους βουλευτές να δείξουν υπομονή, διότι σύντομα θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς. Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση βαδίζει με βάση συγκεκριμένο σχέδιο και τους ζήτησε να στηρίξουν την κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας. Τις επόμενες ημέρες ο κ. Σαμαράς θα δει κατά ομάδες κι άλλους βουλευτές, ανά επιτροπή της Βουλής που μετέχουν, με την ίδια πάντα ατζέντα και προπάντων τον ίδιο στόχο. Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί ενδεχομένως να ακυρώσει το αίτημα που διατυπώνεται από ορισμένους βουλευτές για έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αντίθετα απ’ ό,τι ελπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, η ένταση μεταξύ των βουλευτών δεν θα υποχωρήσει τόσο γρήγορα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ορισμένοι από εκείνους που μετείχαν στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης έλεγαν την επομένη ότι δεν ικανοποιήθηκαν πλήρως από τις απαντήσεις του πρωθυπουργού κι ότι οι ανησυχίες τους παραμένουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί είναι οι βουλευτές που επιμένουν στην ανάγκη να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να γίνει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση. Ωστόσο, θα περιμένουν την έγκριση και της δόσης του Μαρτίου, προκειμένου να θέσουν επιτακτικά το θέμα. Βουλευτές εκφράζουν την έντονη ενόχλησή τους για όσα είπε ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του, σχετικά με τις αντιδράσεις τους για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Θεωρούν ότι με όσα είπε -και προκειμένου να τον στηρίξει- απαξίωσε επί της ουσίας τις διαφωνίες τους για ορισμένες επιλογές (κινήσεις) του.


Σχολιάστε εδώ