Μεγαλύτερη πίεση ζητούν με Πέρκινς στον Πειραιά

Η βελτίωση της περιφερειακής άμυνας ήταν για τον Γιώργο Μπαρτζώκα το κριτήριο που έδωσε στον Ντορόν Πέρκινς συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης περιμένει από τον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό να συνεισφέρει εκεί που υστερεί ο Έισι Λο, δηλαδή στην πίεση στα αντίπαλα γκαρντ, τα οποία συνήθιζαν έως τώρα να στοχεύουν στον συμπατριώτη του όταν εκδήλωναν τις επιθέσεις των ομάδων τους. Για την επιλογή του Πέρκινς, πάντως, ακούστηκαν και ενστάσεις στον Πειραιά. Κυρίως επειδή ο πρώην γκαρντ της Μακάμπι υστερεί στο περιφερειακό σουτ, δηλαδή μοιάζει στο επιθετικό κομμάτι με τον Λο.

«Θα προσαρμόζουν τις αμυντικές τακτικές στους υπόλοιπους παίκτες και θα αφήνουν ελεύθερα σουτ στον Πέρκινς και στον Λο» ήταν το επιχείρημα όσων θεωρούσαν ότι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν έναν παίκτη διαφορετικού στιλ. Αλλά ο Μπαρτζώκας επέμενε επειδή θεωρεί ότι η πρόκριση της ομάδας του στα πλέι οφ αρχικά και στα φάιναλ φορ εν συνεχεία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την περιφερειακή άμυνα.

Είναι σαφές, πάντως, ότι ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται στα πρόθυρα της έκρηξης. Θεωρεί ότι αμφισβητείται χωρίς λόγο, αρχικά εκτός ομάδας αλλά και από ορισμένους εντός Ολυμπιακού.


Σχολιάστε εδώ