Κοίτα ποιος μιλάει…

Μάλιστα έκανε και τον κουβαρντά, λέγοντας στον πρωθυπουργό μας ότι είναι διατεθειμένος να πληρώσει όλα τα έξοδα της κατασκευής του, θέλοντας να κάνει επίδειξη ότι η χώρα του έχει πολλά λεφτά, σε σύγκριση με εμάς που έχουμε βγει στη ζητιανιά… Αυτό το αφήνουμε στην άκρη, γιατί ισχύει το έξω φάτσα και μέσα λινάτσα – στα βάθη της Ανατολίας ζουν σε καλύβες…

Έχετε το θράσος να παραπονιέστε, κύριε Ερντογάν, τολμάτε να καταγγέλλετε ότι οι ομόθρησκοί σας δεν έχουν εδώ τόπο λατρείας, όταν ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ τώρα κρατάτε κλειστή τη Σχολή της Χάλκης, έχετε κάνει στάβλους τις εκκλησιές μας σε όλη τη Μικρά Ασία και τώρα έχετε βαλθεί να λειτουργήσει η Αγια-Σοφιά ως τζαμί!

Δεν άντεξε άλλο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος την κοροϊδία σας να παραμένει κλειστή η Σχολή της Χάλκης, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις, μέχρι και στους αμερικάνους Προέδρους, ότι θα επιτρέψετε την επαναλειτουργία της και έστειλε, μέσα από συνέντευξή του στη «Μιλιέτ», σε όλο τον κόσμο μήνυμα οργής, αγανάκτησης και θλίψης για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης.

«Αυτά τα 42 χρόνια εμείς αναζητούμε τη σχολή μας. Πού είναι η σχολή μας; Πού είναι η θρησκευτική ελευθερία μας; Πού είναι η ελευθερία εκπαίδευσής μας; Πού είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Πού είναι η Λωζάννη; Διότι στη Λωζάννη υπάρχει ένα άρθρο που λέει “Οι μειονότητες στην Τουρκία μπορούν να ανοίξουν σχολεία με δικά τους χρήματα για θρησκευτική παιδεία”. Εμείς δεν θέλουμε μια νέα σχολή. Ζητούμε την επιστροφή της σχολής μας, ζητούμε την επαναλειτουργία της», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και αναφερόμενος στα σχέδια για την Αγια-Σοφιά, είπε:

«Επιθυμούμε τη διατήρηση του καθεστώτος που ισχύει σήμερα. Έχει γίνει μουσείο και έτσι πρέπει να μείνει. Ήταν για 1.000 χρόνια χριστιανική εκκλησία και εάν ανοίξει στο προσκύνημα, τότε θα πρέπει να γίνει χριστιανική εκκλησία, καθώς ιδρύθηκε ως εκκλησία και όχι ως τζαμί».

Όταν λοιπόν αυτά ισχύουν στη… δημοκρατική σας χώρα, κ. Ερντογάν, που θέλετε να λέγεται και ευρωπαϊκή και απαιτείτε να μπείτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτά τα διαπιστευτήρια που περιγράφει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δεν απομένει τίποτε άλλο να πει κανείς από το κοίτα ποιος μιλάει… Ίσως και εκείνο, το είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα…


Σχολιάστε εδώ