Βραδιά ονειρική ο τελικός για την Eurovision

Μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης από την Platinum Records, με το τραγούδι «Alcohol is free». Το τραγούδι, σε μουσική Ηλία Κόζα και στίχους Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα, επελέγη μετά από ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής σε ποσοστό 50 – 50.

Τα τέσσερα τραγούδια που διεκδίκησαν το εισιτήριο για το Μάλμε της Σουηδίας (με τη σειρά εμφάνισής τους τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού, όπως προέκυψε από κλήρωση) και ενθουσίασαν το κοινό, ήταν τα: «One last kiss» της Θωμαή Απέργη, από την Panik Records, «Angel» των Alex Leon feat. Georgina, από την Panik Records, «Alcohol is free» των Koza Mostra μαζί με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, από την Platinum Records, και το «1.000 και 1 νύχτες» της Αγγελικής Ηλιάδη, από την Platinum Records.

Τη μεγάλη βραδιά του ελληνικού τραγουδιού παρουσίασαν δύο από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες, η Δέσποινα Βανδή, η οποία ανέλαβε για πρώτη φορά το ρόλο της παρουσιάστριας, και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στην πενταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν η διεθνούς φήμης Ελληνίδα ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος (πρόεδρος), ο αρχιμουσικός Ανδρέας Πυλαρινός, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, η διευθύντρια Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας Μαρίνα Λαχανά και η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων MAD, Ρεγγίνα Κουρή. Την καλλιτεχνική επιμέλεια-σκηνοθεσία της βραδιάς είχε αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός, την τηλεοπτική σκηνοθεσία ο Θάνος Γκομόζιας, τα κείμενα των παρουσιαστών επιμελήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης και όλες τις χορογραφίες του show η Μαρία Λυραράκη.

Η βραδιά εξελίχθηκε σε ένα λαμπερό show διεθνούς εμβέλειας, αφού φιλοξένησε έξι νικητές από προηγούμενες διοργανώσεις της Εurovision, οι οποίοι παρουσίασαν τα τραγούδια που νίκησαν στο διαγωνισμό, σε ολοκαίνουργια ντουέτα με τους πιο δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές, αποκλειστικά για το Eurosong 2013-A Mad Show!

Από τα highlights του Ελληνικού Τελικού ήταν η live εμφάνιση της διεθνούς φήμης Ελληνίδας ερμηνεύτριας Βίκυς Λέανδρος, αλλά και η ξεχωριστή συνάντησή της επί σκηνής με την Έλενα Παπαρίζου, καθώς είναι οι δυο μοναδικές Ελληνίδες που έχουν κερδίσει στο διαγωνισμό της Eurovision, με το νικητήριο τραγούδι της Eurovision του 1972, «Apres toi».

Οι εκπρόσωποι της Κύπρου και της Ελλάδας στην Eurovision του 2012, Ήβη Αδάμου και Ελευθερία Ελευθερίου, ξεσήκωσαν το κοινό με την κοινή τους εμφάνιση, ερμηνεύοντας τα τραγούδια «Lala love» και «Aphrodite», ενώ η Δέσποινα Ολυμπίου ερμήνευσε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η βραδιά έκλεισε με την ερμηνεία του νικητήριου τραγουδιού «Alcohol is free» επί σκηνής και το κοινό που παρακολούθησε ζωντανά το show, στο «Gazi Music Hall», να χειροκροτεί με ενθουσιασμό τους εκπροσώπους μας στον 58ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Ρεκόρ τηλεθέασης

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ήταν μεγάλη και η ανταπόκριση του κοινού, αφού τόσο ο αριθμός ψήφων όσο και τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν διπλάσια σε σχέση με την περσινή διοργάνωση. Συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 58.146 τηλεθεατές, εκ των οποίων οι 36.881 με SMS και οι 21.265 μέσω κλήσης από σταθερό τηλέφωνο. Υψηλή ήταν και η τηλεθέαση της απευθείας μετάδοσης του διαγωνισμού από την ΕΤ-1, την οποία παρακολούθησαν 1.072.126 τηλεθεατές (3.349.975 την είδαν για τουλάχιστον 1′). Το μέσο μερίδιο τηλεθέασης ανήλθε στο 22%, αγγίζοντας ακόμα και το 30,5%, ενώ το ανάλογο ποσοστό για τις γυναίκες ηλικίας 15-24 ετών έφτασε το 46,7%. Στα νεανικά κοινά το μερίδιο τηλεθέασης είχε Μ.Ο. 30,3%.

Η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στον Β΄ Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 16 Μαΐου στο Μάλμε. Στις 14 Μαΐου θα γίνει ο Α΄ ημιτελικός και στις 18 Μαΐου ο τελικός.

Εurovision Channel EΡΤ powered by MAD

Το Εurovision Channel EΡΤ powered by MAD εκπέμπει αποκλειστικά στον OTE TV (στη θέση 607 μέσω δορυφόρου και στη θέση 45 μέσω Conn-x), 24 ώρες το 24ωρο. Το Εurovision Channel EΡΤ powered by MAD αποτελεί ένα πραγματικά ξεχωριστό θέαμα, γεμάτο από τη μουσική της Eurovision από το 1957 μέχρι σήμερα, και σε ταξιδεύει μουσικά με τα ασπρόμαυρα κλιπ των ʼ60s και των ʼ70s, με το πολύχρωμο χαρακτηριστικό στυλ της Eurovision από τα ʼ80s και ʼ90s, αλλά και τα μουσικά super hits των ʼ00s.


Σχολιάστε εδώ