Αξίζουν τιμής

Μεταξύ αυτών είναι:

1) Να οργανωθούν δύο συζητήσεις, στην Ολομέλεια της Βουλής για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Βόρειας Ελλάδας, και ιδίως των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης, στον εθνικό κορμό και στις 30 Μαΐου για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Κρήτης και νήσων του Αιγαίου.

2) Να τιμηθούν, ο Πρόεδρος Ομπάμα για την πρωτόγνωρη στήριξη που έδωσε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και ο αποδεδειγμένα φιλέλληνας πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον οποίο να δοθεί τιμητικά η ελληνική ιθαγένεια.

3) Να τιμηθούν τα ιδρύματα Ωνάση και Νιάρχου –μεγάλοι εθνικοί ευεργέτες– για τη σημαντική προσφορά τους στη χώρα και τον Ελληνισμό. Για το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, για τα πολιτιστικά κέντρα στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη και όχι μόνο. Στο ίδρυμα Νιάρχου, για την κατασκευή της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής, καθώς και για τη στήριξη αναξιοπαθούντων Ελλήνων.

4) Να τιμηθούν οι διακεκριμένοι Έλληνες, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, η ηθοποιός και πρώην υπουργός και βουλευτής Άννα Συνοδινού και ο αποθανών σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης και

5) ο διακεκριμένος Έλληνας και δικηγόρος του Νέλσονος Μαντέλα, Γιώργος Μπίζος.


Σχολιάστε εδώ