Άμεσος κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό να κοπεί από τον έλεγχο της ΟΥΕΦΑ

Τόσο εξαιτίας των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων όσο και από την αδυναμία του Γιάννη Αλαφούζου να λύσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ. Ο νυν πρόεδρος του «τριφυλλιού» άρχισε νέο κύκλο συναντήσεων με τους μετόχους της ομάδας σε μια προσπάθειά του να εξασφαλίσει την οικονομική στήριξή τους. Αλλά δύσκολα μπορεί να πείσει με τα επιχειρήματά του, ειδικά όταν ο ίδιος αποφεύγει να βάλει το χέρι στην τσέπη.

«Κάνει τον πρόεδρο με λεφτά άλλων», είναι το επιχείρημα που ακούγεται πλέον και μεταξύ των οπαδών για την τακτική του Αλαφούζου.

Το πρόβλημα για τους «πράσινους» είναι ότι διατρέχουν διπλό κίνδυνο να χάσουν το τρένο της Ευρώπης. Τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά, επειδή τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των διακανονισμών έχουν στενέψει επικίνδυνα. Η προθεσμία της ΟΥΕΦΑ για τη συγκρότηση του οικονομικού πλάνου λήγει στο τέλος του μήνα και οι συνεργάτες του Αλαφούζου είναι υποχρεωμένοι να τρέξουν για να εξασφαλίσουν τις υπογραφές πρώην και νυν παικτών στους νέους διακανονισμούς.

Το άγχος του Αλαφούζου για τους διακανονισμούς είναι πρόδηλο και ο βασικός λόγος για την αναβολή της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θέλει να ολοκληρώσει τη διαδικασία πριν μιλήσει στον κόσμο του «τριφυλλιού». Ουσιαστικά, χρησιμοποιεί τη συνέντευξη και ως μοχλό πίεσης για τους μετόχους, ώστε να συμβάλουν οικονομικά στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που θεωρείται απαραίτητη από την ΟΥΕΦΑ για να πάρουν οι «πράσινοι» την άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις. Από το περιβάλλον του Αλαφούζου υπάρχουν διαρροές που αναδεικνύουν την πρόθεσή του να μιλήσει με ονόματα για τους μετόχους που στηρίζουν τον Παναθηναϊκό στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του.


Σχολιάστε εδώ