Όταν ο «παράς» πιάνει τόπο…

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ανθελληνική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN), μια οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και… απορρόφησης τουρκικών κονδυλίων.

Η FUEN είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία της Θράκης, αφού τον περασμένο Νοέμβριο επισκέφθηκε επιλεκτικά περιοχές της και συναντήθηκε, επίσης επιλεκτικά, με συγκεκριμένα πρόσωπα – κανέναν, εννοείται, από τους θεσμικούς εκπροσώπους στην περιοχή.

Με την ανακοίνωση αυτή, η FUEN αναφέρει πως η τροπολογία «που ψηφίσθηκε προβλέπει διορισμό θρησκευτικών λειτουργών σε τζαμιά και δημόσια σχολεία της Δυτικής Θράκης, είναι χτύπημα στη θρησκευτική ελευθερία και στην ελευθερία συνείδησης, ότι ανοίγει έτσι ο δρόμος για τον κρατικό έλεγχο πάνω στη θρησκεία» και πως η ίδια «είναι αντίθετη σε αυτήν τη ρύθμιση που ετοιμάστηκε χωρίς να ληφθεί η άποψη των εκπροσωπούντων την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης (μέλος της FUEN), όπως η ”Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης” (ABTTF) και ο ”Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης” (BTAYTD)».

Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της «διότι δεν λήφθηκε υπόψη η ενάντια άποψη που κατά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο εξέφρασαν οι τούρκοι βουλευτές και δεν δόθηκε ο λόγος στη μειονότητα σε ένα θέμα που την αφορά άμεσα». Δηλώνει ακόμη πως «ως φορέας με 94 φορείς-μέλη σε πάνω από 30 χώρες, παρακολουθεί και θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση της… «τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης», η οποία θα πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες».

Οι αναγνώστες αυτής εδώ της στήλης γνωρίζουν πλέον πολύ καλά τι εστί FUEN, αφού αναλυτικά έχουμε αναφερθεί στις δραστηριότητές της εντός κι εκτός Θράκης το τελευταίο διάστημα.

Τα στελέχη της είχαν έρθει τον Νοέμβριο του ’12 στη Θράκη φιλοξενούμενοι του κόμματος DEB και της αλυτρωτικής Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο του Εχίνου και παραβρέθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το παραμάγαζο για τις «ηρωίδες», όπως η οργάνωση χαρακτήρισε τις μητέρες που δεν έστειλαν τα παιδιά τους στα δημόσια νηπιαγωγεία -όπως υποχρεωτικά ορίζει για όλα τα παιδιά της χώρας η ελληνική Πολιτεία- και δεν μπόρεσαν να γραφτούν στην πρώτη δημοτικού.


Σχολιάστε εδώ