ΠEΙΡΑΙΑΣ

Ο κ. Μιχαλολιάκος, σε δηλώσεις του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σας καλωσορίζουμε πλέον ως πολίτες του Πειραιά. Μιας πόλης που δημιουργήθηκε στη νεότερη ιστορία της κυρίως από την εσωτερική μετανάστευση. Η λέξη ρατσισμός δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του ελληνικού πολιτισμού και αυτό το μήνυμα οφείλει να το εκπέμπει η Πολιτεία, σεβόμενη όσους συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Καλώ και όσους Πειραιώτες έφυγαν από την πόλη να επιστρέψουν για να στηρίξουν τις προσπάθειές μας για έναν νέο Πειραιά. Στην κοινή αυτή προσπάθεια και οι οικονομικοί μετανάστες μπορούν να συνεισφέρουν με τη δική τους κουλτούρα και δυναμική».

// Ηχηρό χαστούκι σε όσους μεμψιμοιρούν και θέλουν τον Πειραιά στη μιζέρια και την υποβάθμιση, αποτελεί η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που επιτρέπει την ανάπλαση των δύο πλαζ της πόλης, στα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα και τη δημιουργία θερινού κινηματογράφου, αναψυκτηρίου και οργανωμένου πάρκινγκ. Θυμίζουμε ότι στην ανάπλαση των δύο παραλιών είχαν αντιταχθεί τα κόμματα της Αριστεράς στο δημοτικό συμβούλιο με τον συνδυασμό που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συλλαλητήρια κ.λπ. για να σταματήσουν τα όποια έργα επρόκειτο να ξεκινήσουν. Σχολιάζοντας την απόφαση ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος τόνισε: «Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που οδηγεί στην ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταλελειμμένων ουσιαστικά μέχρι σήμερα πλαζ στα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα. Ο Πειραιάς θα αποκτήσει ζωή».

// Για το δείπνο που παρέθεσε στον πρωθυπουργό και 5 υπουργούς στην ταβέρνα «Τα 4 αδέλφια» ενημέρωσε ο δήμαρχος το δημοτικό συμβούλιο, μιλώντας στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, για το «ναι σε όλα» τα θέματα που του έθεσε για τον Πειραιά. Να συμπληρώσουμε ότι ο Β. Μιχαλολιάκος απαντώντας σε ορισμένους… κακεντρεχείς που σε κάποια μπλογκ έγραψαν πως το τραπέζι το πλήρωσε ο δήμος, ότι τα έξοδα του δείπνου τα τακτοποίησε ο ίδιος καθώς αποτελούσαν προσωπική του υπόθεση.

// Το μάθαμε από πολύ έγκυρη πηγή και το αναφέρουμε γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο: Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ τηλεφωνεί ο ίδιος σε επιχειρηματίες της πόλης ή εφοπλιστές και τους παρακαλεί να δώσουν δουλειά -εφόσον μπορούν βέβαια- σε άτομα που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, είναι πολύτεκνοι, έχουν πολλές υποχρεώσεις κ.λπ. Μάλιστα είχε επικοινωνήσει και με ιδιωτική εταιρεία που διαθέτει τουριστικά λεωφορεία και είχε ρωτήσει αν υπάρχει κάποια θέση για πειραιώτη οδηγό πατέρα 6 ανήλικων παιδιών που εργαζόταν σε αντίστοιχη θέση πρακτορείου που έκλεισε και έχει μείνει εδώ και μήνες άνεργος! Να σημειώσουμε επίσης ότι σχολιάζοντας την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου, είπε ότι ο Πάπας παραιτήθηκε εξαιτίας των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και αφορούν, εκτός από τα κρούσματα παιδεραστίας, το πάρτι εκατομμυρίων ευρώ που είχε στήσει ο προσωπικός «μπάτλερ» του Βενέδικτου με εργολάβους και επιχειρηματίες, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμούς και τοκογλυφίες.

// Ευρύτατο πρόγραμμα αναδάσωσης στη θέση Ζέστενα του όρους Αιγάλεω ετοιμάζεται να υλοποιήσει η Αντιπεριφέρεια Πειραιά. Ήδη, ύστερα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Χρήστου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει σε αναδάσωση πολλών δημόσιων εκτάσεων σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη διοίκηση, ώστε να αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής και να ενισχυθεί η ανάπλαση του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιπεριφέρεια Πειραιά επιδιώκει να εντάξει και περιοχές του όρους Αιγάλεω, όπως η θέση Ζέστανα, η έκταση της οποίας υπερβαίνει τα 250 στρέμματα σε πρώτη φάση.

// Μαθήματα πλεκτικής θα παραδίδονται σε ειδικό τμήμα που δημιούργησε ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, προκειμένου να αποκτήσουν ένα ακόμα εφόδιο όσοι αναζητούν εργασία ή μια δημιουργική απασχόληση για τις ελεύθερες ώρες τους οι υπόλοιποι. Τα μαθήματα, που θα περιλαμβάνουν τεχνικές πλέξης μαλλιού με βελονάκι και βελόνες, θα παραδίδονται σε αίθουσα του πολυχώρου International Action Art του Ομίλου (Π. Ράλλη 210 και Θησέως στη Νίκαια).

// Συνεχίζει την πολυσχιδή κοινωνική δραστηριότητά της η «Γραμμή Ανθρωπιάς» του Δήμου Κορυδαλλού. Πρόσφατα, στελέχη της «Γραμμής Ανθρωπιάς» πραγματοποίησαν με επιτυχία επίσκεψη στο παιδικό χωριό SOS, όπου μεταξύ άλλων προσέφεραν τρόφιμα, ρουχισμό και παιχνίδια για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά προσέφερε στιγμές χαράς σε παιδιά άπορων οικογενειών, τα οποία είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν δωρεάν το Allou Fun Park. Εθελοντές της «Γραμμής Ανθρωπιάς» συνόδευσαν τις οικογένειες στον χώρο κι εκεί τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν.

// «Άνοιξε πανιά» για τη… μάχη των δημοτικών εκλογών η νέα Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου-Δραπετσώνας που θα ονομάζεται «Άλλος δρόμος» και όπως διακηρύσσει θα είναι πραγματικά ανεξάρτητη. Η ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου σχηματισμού έγινε στο πλαίσιο μεγάλης συγκέντρωσης την περασμένη Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κερατσινίου «Αντώνης Σαμαράκης». Την πρώτη γραμματεία της Κίνησης που εκλέχθηκε την περασμένη Κυριακή αποτελούν οι: Κώστας Αλεξίου, Χρήστος Βρεττάκος, Σπύρος Γενναδόπουλος, Κώστας Ιωακειμίδης, Θανάσης Καλογιαντζίδης, Στέφανος Καπέλλας, Δημήτρης Καρακώστας, Γιάννης Κασιδιάρης, Κούλης Κατσαφάδος, Νίκος Κόλιας, Μπάμπης Μανουσιάδης, Τάσος Μηλιαρέσης, Λίτσα Νικάνδρου, Γιώτα Περδίκη, Σοφία Σκούπρα, Πασχαλιά Στάθη, Σωτήρης Τζάρας, Βασίλης Τσίγκερης, Γιώργος Φωτάκης.

// Ένας από τους πιο αγαπητούς Πειραιώτες, φίλος και συμμαχητής του αείμνηστου Νίκου Λεγάκη, ο Μιχάλης Μουζάκης, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 67 ετών «χτυπημένος» από την επάρατη νόσο. Ο Λάκης, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του ήταν από τους πιο επιφανείς κατοίκους της περιοχής Απόλλωνα και Ρέντη και η οικογένεια από την οποία προερχόταν είναι από τις πιο παλαιές σ’ αυτές τις γειτονιές. Στην κηδεία του, που έγινε στο Γ΄ Νεκροταφείο, πάρα πολλοί ήταν εκεί για να τον αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά. Στην οικογένειά του κουράγιο και υπομονή και στους φίλους του να ζήσουν πολλά χρόνια να τον θυμούνται, όπως ήταν, γελαστός και αγέρωχος.


Σχολιάστε εδώ