Θρακιώτικα

Παίζει με τη Θράκη ο ΣΥΡΙΖΑ, για μια καρέκλα…

Θα μου πείτε, τι καρέκλα είναι αυτή. Πολύτιμη… Οπότε, «ας πάει και το παλιάμπελο». Όπου «καρέκλα», βάλτε κυβέρνηση κι όπου «παλιάμπελο», βάλτε Θράκη…

Η συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή πρωτοκλασάτων στελεχών και με αφορμή την περιοδεία του υπεύθυνου Υγείας του κόμματος, κ. Ξανθού, βγήκε… εκτός πλαισίου, «ανατρέποντας» με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο την εθνική πολιτική.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσεΐν Ζεϊμπέκ βρήκε την ευκαιρία, ύστερα από σχετική ερώτηση, να βάλει στο παιχνίδι το κόμμα του προς άγραν ψήφων (σας θυμίζω ότι η «γραμμή», μετά το θέμα με την τροπολογία, είναι «μαύρο» σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ): «Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έπρεπε να εκλέγονται οι μουφτήδες!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζεϊμπέκ, «φωτογραφίζοντας» τον ψευδομουφτή Μετέ. Και παράλληλα ζήτησε και διαχειριστικό έλεγχο στη μουφτεία του Σινίκογλου…

Έκαναν πως πήγαν να το «μαζέψουν» οι υπόλοιποι του πάνελ, αλλά… μαζεύεται το «παλιάμπελο»;

Ξύπνα… Αντώνη

Πώς να εξηγήσει κανείς το σκεπτικό ενός σχεδίου νόμου, όπως αυτό του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο κώδικα ναρκωτικών, το οποίο, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει και το δικαίωμα αναψηλάφισης μιας δίκης σε όποιον δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;

«Μνημονίτιδα» ή απλώς πλήξη;

Στα κάγκελα…

Το θέμα, πάντως, έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς οι βουλευτές της ΝΔ έχουν σηκώσει… αντάρτικο. Κι αν το νομοσχέδιο, θα έλεγε κανείς, οδηγεί την «ελεύθερη ελληνική Δικαιοσύνη»… υπό ευρωπαϊκή κατοχή, αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί τους βουλευτές.

Αυτό που απασχολεί (και καίει) είναι ότι, σε περίπτωση ψήφισής του, ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την επαναλειτουργία της ΤΕΞ, της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας Ξάνθης», η οποία κηρύχθηκε παράνομη, λόγω της προσθήκης του «τουρκικός» στην επωνυμία, από τα ελληνικά δικαστήρια, αλλά στη συνέχεια το ΕΔΑΔ, έπειτα από προσφυγή των «γνωστών αγνώστων», απεφάνθη υπέρ του συλλόγου…

Το σύνολο σχεδόν των βουλευτών αρνείται να ψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη, που ουσιαστικά ανοίγει την όρεξη για «αλυτρωτικές επιδιώξεις από την πλευρά όλων των γειτόνων».

Κράτα την… κεραία

Δεν είναι καινούργιο το ότι οι τηλεθεατές στην ορεινή Θράκη δυσκολεύονται να πιάσουν ελληνικό σταθμό στους δέκτες τους. Όπως, δηλαδή, αυτοί της… πεδινής Θράκης, αλλά πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια και πλέον. Το ζήτημα επανήλθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, αναφορικά με το «μαύρο» που βλέπουν οι κάτοικοι που ζουν στα πομακοχώρια στην Ξάνθη.

Το θέμα δεν είναι καινούργιο. Περίπου πριν από δυο χρόνια, με επιστολή προς τον τότε υπουργό Ξυνίδη και τους βουλευτές Τσετίν και Κοντό, αλλά και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, είχε τεθεί το ζήτημα… αλλά ουδείς ασχολήθηκε.

• Ανάμεσα στις ερωτήσεις που καταθέτει στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της εκλογικής του περιφέρειας, εστιάζοντας σε όσα απασχολούν τους παραγωγούς της μειονότητας και τις σχετικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και τα στελέχη των αντίστοιχων θεσμικών δομών, φωτογραφίζεται στην Αδριανούπολη με φόντο τη «σημαία» της Θράκης, κρατά στην Αθήνα την ομπρέλα του τούρκου πρέσβη για να μη βραχεί, ενώ πριν από λίγες μέρες ταξίδεψε στην Προύσα, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Τούρκων Πολιτικών της Αυτοδιοίκησης των Βαλκανίων, που οργάνωσε (στις 26 και 27 Ιανουαρίου) η τοπική νομαρχιακή οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΠ. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, που εκλέγεται σταθερά εδώ και πολλά χρόνια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι καν μέλος αυτού του… ιστορικού Κινήματος, αλλά μέλος του κόμματος των τουρκοφρόνων της Θράκης DEB! Και μάλιστα όχι απλό μέλος, αλλά ουσιαστικά ο ιστορικός ηγέτης του, καθώς είχε κάποτε πρωτοστατήσει στην ίδρυση του DEB και ήταν μάλιστα και ο υπαρχηγός του πίσω από τον αλήστου μνήμης «ανεξάρτητο» βουλευτή Αχμέτ Σαδήκ!


Σχολιάστε εδώ